Skolepolitikere vender nu interessen mod Finland

På SF’s initiativ skal Folketingets undervisningsudvalg til Finland og se på, hvordan finnerne formår at drive en skole med gode resultater og korte skoledage. Ordfører Jacob Mark håber også, de får mulighed for at kigge på den finske læreruddannelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finsk lærerformand: Vi er bevis på, at få timer virker 

"Jeg synes, det er på tide, vi kigger på Finland, efter at vi i for mange år har kigget mod vest, på Storbritannien og Canada", siger SF's undervisningsordfører Jacob Mark.

Han har derfor foreslået undervisningsudvalget en fælles rejse til Finland, og den var flertallet altså med på. Planen er, at politikerne skal kigge på den finske grundskole, som igen og igen har ligget højt i de internationale Pisa-undersøgelser, men som samtidig har væsentlig kortere skoledage end de danske elever.

"Det er mit indtryk, at de finske lærere har større frihed", siger Jacob Mark, som håber, at det også bliver muligt for de danske skolepolitikere at kigge nærmere på den finske læreruddannelse, der med sit fem-årige universitetsniveau er blandt de mest eftertragtede uddannelser i landet.

Finland: Universitetet har gjort mig til en bedre lærer 

 Uddannelsespolitikernes rejse er endnu ikke datofastlagt.

Danske elever går fire år længere i skole end finner

 

Powered by Labrador CMS