Karakterer
3   368

Hvad mener du om forslaget til adgangskrav til gymnasiet på 4 i dansk og 4 i matematik?

Solveig Hovgaard, lærer, underviser i dansk, matematik og historie.

Det giver god mening…

"Jeg synes, at det giver rigtig god mening. Jeg vil måske endda sige, at man skulle stræbe lidt højere - jeg vil sige, at 7 kunne være mere realistisk end et adgangskrav på 4 i dansk og 4 i matematik. Man kan måske godt komme igennem gymnasiet med et niveau på 4 fra folkeskolen, men man får jo ikke nødvendigvis en brugbar studentereksamen ud af det - medmindre der sker noget med motivationen. Og det vil være ærgerligt at stå med en studentereksamen, som reelt ikke er noget værd og ikke er adgangsgivende til en videregående uddannelse. Jeg plejer at sige til eleverne, at de kan falde en karakter i gymnasiet, fordi niveauet er højere. Så kommer man med et 4-tal og falder til 2, så har man noget af en arbejdsopgave foran sig. Men der vil selvfølgelig være nogle, der kan stå distancen".

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
364 andre er allerede tilmeldt