Ungdomsuddannelser
0   750

Industrien putter penge i skoleelever

Hele fremstillingsindustrien viser interesse for samarbejde med skoler og gymnasier for at inspirere de unge til et job indenfor det naturvidenskabelige område. Jet-Net, der drives af Naturvidenskabernes Hus, får flere penge til elevbesøg og flere virksomheder landet over melder sig til netværket. Jet-Net hjælper virksomhederne i gang.

Fremstillingsindustrien frygter at få svært ved at rekruttere tilstrækkeligt med faglærte og ingeniører i nærmeste fremtid, og derfor satser området på mere samarbejde med skoler og gymnasier. En ny samarbejdsaftale skal sikre interessen. Jet-Net har allerede over 50 virksomheder, der arrangerer skolebesøg, og med aftalen er det planen at komme op på 100 virksomheder.

 "Indsatsen skal starte allerede i grundskolens udskoling, for her lægges grundlaget for det senere valg af uddannelse", siger Nanna Seidelin, der er direktør i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro, som driver Jet-Net.dk.

"Mange virksomheder har samarbejder med universiteter med henblik på direkte rekruttering af naturvidenskabelige kandidater, men denne praksis ændrer ikke ved tilgangen til uddannelserne. Det løser alene en her-og-nu udfordring for den enkelte virksomhed. Vi skal ned og have fat i vækstlaget. Der er stor efterspørgsel fra skolernes side efter virksomhedssamarbejder overalt i Danmark. Så både mindre som store virksomheder i lokalområderne er vigtige for netværkets styrke," siger hun.

"For mange virksomheder er der flere barrierer i at etablere et gensidigt samarbejde. Det er typisk spørgsmål som "hvad koster det i tid og ressourcer at arbejde sammen", og "hvordan rammer vi elevernes niveau". Gennem Jet-Net.dk får virksomheder og skoler professionel hjælp og enkle koncepter til samarbejdet", siger Nanna Seidelin.

Artiklen fortsætter under banneret

Formand for Fremstillingsindustrien Steen Nielsen fortæller, at elevernes møde med virksomhederne og deres medarbejdere er en nøglefaktor for at skabe interesse for de naturvidenskabelige brancher.

"Samarbejdet skal hjælpe de unge til at træffe valg om ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse på baggrund af en god indsigt i, hvilket arbejdsliv en naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse kan tilbyde dem".

Fremstillingsindustrien har mere end 1400 medlemsvirksomheder under Dansk Industri. Allerede nu har virksomhederne svært ved at få tilstrækkeligt med ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, og prognoser for fremtiden viser, at der manglen stiger fremover.

Grundfos er en af kernevirksomhederne i Jet-Net.dk og har været med til at stifte netværket. Men også Danfoss, Coloplast, Sweco og Novozymes er med i netværket ligesom en række mindre lokale virksomheder deltager.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
461 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.563 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.146 andre er allerede tilmeldt