"Folkeskolen kæmper lige nu med den nye reform. Alle eleverne skal have mange flere undervisningstimer, uden skolerne er blevet tilført en eneste krone til at løfte den opgave. Og det kommer oveni, at der er gennemført markante besparelser igennem de seneste år. Og nu vil mange kommuner tage endnu flere millioner fra skolerne i det kommende år. Det er helt ubegribeligt og vil uundgåeligt gå ud over kvaliteten i undervisningen", siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

41 kommuner vil spare på lærernes forberedelsestid

40 ud af 97 kommuner lægger op til generelle besparelser på skolen, viser en undersøgelse fra DLF. 41 kommuner har planer om at spare på lærernes tid til forberedelse og efterbehandling af undervisningen, og i 23 kommuner er der planer om at skære i støtte til inklusion.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for DLF Anders Bondo Christensen advarer om, at besparelserne kommer til at gå ud over eleverne.

"Det er direkte besparelser, som både rammer de elever, som har særlige behov, og alle andre elever. Og uanset hvordan man vender og drejer det her, så har folkeskolen igennem mange år været udsat for store besparelser. Siden 2009 er antallet af lærere faldet med 11 procent, mens elevtallet kun er faldet med 3 procent i samme periode. Så der er i den grad brug for investeringer frem for nedskæringer, som vi nu desværre ser igen", lyder det fra formand for DLF Anders Bondo Christensen i en pressemeddelelse.

Vestjylland: Forslag om besparelser kan presse lærernes undervisningstid op

Støtte fra forældre

Det er DLF's lokale kredse, der har gennemgået kommunernes budgetmateriale og svaret på et spørgeskema. Men også skolebestyrelserne er bekymrede over de planlagte besparelser på skolerne.

"Hvis vores børn skal have den bedst mulige undervisning, og alle de gode intentioner i reformen skal lykkes, så nytter det ikke noget, at politikerne vil spare på skolerne. Der er brug for det modsatte. Vi får allerede meldinger fra forældre, som oplever, at lektiecaféerne og den understøttende undervisning ikke fungerer optimalt, fordi der ikke er afsat nok ressourcer", lyder kommentaren fra formanden for Skole og Forældre Mette With Hagensen i pressemeddelelsen.

Bondo: Stop besparelserne 

Kommunalbestyrelserne er i disse dage ved at indgå aftaler om de endelige budgetter for 2015, og lærernes formand sender en klar melding til politikerne:

"Jeg håber virkelig, at politikerne stopper besparelserne på skoleområdet. Hvis de virkelig mener, at vi skal have en folkeskole i verdensklasse, så hjælper det ikke, at de konstant gør det endnu mere vanskeligt for skolerne at løfte alle opgaverne. Lad os nu få nogle rammer, som gør det muligt at give eleverne den bedste undervisning. Der er ikke noget, lærerne hellere vil", lyder Anders Bondo Christensen.

Læs mere

DLF's undersøgelse af den kommunale budgetsituation 15. september2014

 

TV2: Overblik: Se om skolerne får sparekniven i din kommune

Powered by Labrador CMS