Ordblind/læsesvag
0   757

Ordblinde kan få it-hjælp til retskrivningsprøven

For første gang bliver det nu - på forsøgbasis - tilladt for elever med store læse-/stavevanskeligheder at bruge et ordforslagsprogram ved afgangsprøven i retskrivning.

"Vi skal støtte alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Og elever
med for eksempel læsevanskeligheder skal ikke bremses unødigt ved ikke at have adgang til et hjælpemiddel, som de allerede benytter i den daglige undervisning og ved de andre afgangsprøver. Forsøgene skal nu undersøge, hvordan vi bedst muligt tilbyder eleverne ordforslagsprogrammet ved retskrivningsprøven
", siger undervisningsminister Christine Antorini på uvm.dk

Hidtil har elever, der bruger ordforslagsprogrammer til daglig, godt måttet bruge dem ved afgangsprøven i skriftlig fremstilling, men ikke ved retskrivningsprøven, hvor man kun må anvende almindelige trykte eller elektroniske ordbøger. Forskellen på et ordforslagsprogram og en elektronisk ordbog er blandt andet, at forslagsprogrammet foreslår ord ud fra konteksten, også selvom man skriver forkert begyndelsesbogstav.

"Vi har oplevet massiv efterspørgsel på muligheden, så vi har besluttet, at alle skoler med elever med særlige behov som udgangspunkt deltager i forsøget", fortæller Dorte Møller Jensen fra Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen.
    
Skolerne skal bidrage til evalueringen af forsøget. På baggrund af evalueringen vil man vurdere, som der skal justeres på det inden en anden forsøgsrunde i maj/juni 2015. Forsøget skal blandt andet bruges til at vurdere, hvilken betydning brugen af programmerne i udskolingen har for undervisningen og dermed elevernes færdigheder i retskrivning.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.191 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.839 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.186 andre er allerede tilmeldt