Lektiecafeer er et af de elementer i en længere skoledag, som kommunerne kan afprøve i foråret

Kommuner kan søge penge til at afprøve reformen i foråret

En længere og mere varieret skoledag med afveksling mellem fag og såkaldt understøttende undervisning. Det er planen for alle landets folkeskoler fra august 2014. Men kommunerne kan nu søge om forsøgsmidler til at afprøve folkeskolereformen allerede i foråret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeriet har afsat en ansøgningspulje på 20 millioner kroner til kommunale projekter. Pengene kan søges fra i dag og frem til den 5. december til projekter, som afprøver en længere og mere varieret  skoledag i perioden februar til april 2014 - for eksempel med praksis- og anvendelsesorienterede undervisningsformer, lektiecafé eller daglig bevægelse. Forsøget kan også handle om samarbejde mellem lærere og pædagoger eller mellem skole og foreningsliv. Der skal bare være hovedfokus på, hvordan det bidrager til elevernes læring og trivsel, og så skal forsøget vise, hvordan de lovgivningsmæssige krav til indholdet i den nye skoledag bliver indfriet. Erfaringerne fra inspirationsprogrammet vil blive formidlet i en række workshops i foråret 2014 samt i et inspirationsmateriale i juni 2014, før folkeskolereformen træder i kraft til august.

Planernen om en længere og mere varieret skoledag blev som bekendt aftalt af et flertal af Folketingets partier i juni. Først skal folkeskoleloven imidlertid ændres, og den nye folkeskolelov skal førstebehandles i Folketinget i eftermiddag.

Reformens konkrete forandringer

 

Læs mere

Se mere på uvm.dk