Budget
0   575

Odense fastholder lærer-fyringer

Selvom Odenses politikere reducerer i de planlagte nedskæringer på børneområdet generelt, holder de fast i at nedlægge omkring 80 lærerstillinger. Sidste år fyrede kommunen 90 lærere.

"Odense afblæser nogle af fyringerne på børneområdet", lyder det i en pressemeddelelse fra Odense Kommune, der netop har offentliggjort budgetforliget for 2014.

Men de gode nyheder gælder dog ikke for folkeskoleområdet, der rammes af besparelser på mellem 70 og 90 millioner. Der bliver 80 færre lærerstillinger.

Artiklen fortsætter under banneret

"Nu er afskedigelserne altså formindsket i forhold til daginstitutioner, men det ændrer ikke på den besparelse, der i forvejen lå på skoleområdet. I selve budgetforliget er overskriften 'invester i vores børn', men hvis man først kan fjerne 178 millioner og så give 20 millioner tilbage til reformen og så kalde det en investering, så synes jeg, man pynter sig med lånte fjer", siger kredsformand Anne-Mette Kæseler Jensen 

De lokale lærere demonstrerede i onsdags for at råbe politikerne op.

"I byrådet lyder det, at de er klar over, at det er store besparelser, skoleområdet står overfor, men alligevel vælger politikerne at investere pengene andre steder. At både forældre, lærere og andre borgere har været forbi for at demonstrere er ikke noget, politikerne har ændret holdning i forhold til", siger kredsformand Anne-Mette Kæseler Jensen.

Budgetforliget prioriterer 100 mio. til fem konkrete vækstinitiativer,  flere busser i byen og altså færre afskedigelser end planlagt på børneområdet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ