Topmødet finder sted i den tidligere børsbygning Beurs van Berlage midt i Amsterdam

DLF og ministeren til topmøde i Amsterdam

For tredje gang mødes undervisningsministre og lærerorganisationstopfolk fra de 25 lande, der klarer sig bedst i Pisa til topmøde, denne gang i Amsterdam.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På grund af de igangværende lærerforhandlinger i Forligsinstitutionen kan Anders Bondo Christensen ikke deltage denne gang, men DLF's næstformand Dorte Lange og undervisningsminister Christine Antorini tager til Amsterdam til International Teacher Summit onsdag og torsdag i denne uge.

"Vi har en ny forhandling i Forligsinstitutionen på fredag, og vi har en opgave vi skal have løst inden da, som ikke bare ligger på den flade, ligesom jeg har brug for at have både DLF's hovedstyrelse og LC's forretningudvalg inde til møde om det", forklarer Anders Bondo.

Blog: New York-topmøde 2012

"Men jeg er rigtig ked af det, for det har været enormt inspirerende at deltage i de to hidtidige topmøder i New York, hvor jeg har været sammen med henholdsvis Troels Lund Poulsen og Christine Antorini. Sidste gang hørte vi blandt andet om, at man kun kan skabe positive reformer af skolen i et tæt samarbejde med lærerne. Der var mange af hovedbudskaberne fra topmøderne, der rammer lige ned i den aktuelle konflikt i Danmark - kvalitet i undervisningen, samarbejde, inddragelse af forskningen og så videre", siger Anders Bondo, der efter topmødet sidste år i en klumme i Folkeskolen opsummerede en tjekliste i forhold til skoledebatten i Danmark:

International Summit

I to dage skal politikere og lærerforeningsfolk høre oplæg fra internationale forskere og debattere. Blandt oplægsholderne er den amerikanske professor og ekspert i skoleudvikling Linda Darling-Hammond, artitekten bag canadiske Ontarios skolesucces, professor Ben Levin, OECD's uddannelsesdirektør Barbara Ischinger og Pisa-chefen Andreas Schleicher. Folkeskolen.dk vil rapportere fra topmødet i Amsterdam de kommende dage.

Bondo: I udlandet ved de godt, at folkeskolen er et fælles projekt