Folkeskolen fylder 200 år

Et nyoprettet sekretariat skal stå for fejringen af folkeskolelovens 200 års fødselsdag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2014 fylder skoleloven 200 år, og i den anledning har Ministeriet for Børn og Undervisning, samt Institut for Uddannelse, Pædagogik (DPU) og Danmarks Pædagogiske Bibliotek, Aarhus Universitet i fællesskab oprettet et sekretariat, der skal står for en fejring af de skolelove og den undervisningspligt, som har haft - og stadig har - så stor betydning for det danske samfund.

Sekretariatet er placeret ved biblioteket på DPU og skal primært facilitere og koordinere aktiviteter i forbindelse med jubilæet, oplyser Anne Katrine Gjerløff, der er leder af sekretariatet.

Undervisningsmidler om skolehistorien Desuden skal sekretariatet udarbejde undervisningsmaterialer om skolehistorien samt drive en hjemmeside, der skal være den samlende indgang til aktiviteterne i forbindelse med jubilæet, fortæller Anne Katrine Gjerløff.

Andre aktiviteter, som en serie film om lærere med arbejdstitlen "Ugens portræt" og vandrerudstillinger, er på idebrættet sammen med en række andre aktiviteter for skolebørn og deres forældre.

"Jubilæet er af særlig relevans for de børn og voksne, der har deres gang i skolen i dag: Elever, forældre og lærere", skriver sekretariatet i et notat og fortsætter:

"Jubilæets aktiviteter skal derfor målrettes nutidens skoleelever, men bør også omfatte elementer, der kan formidle og markere jubilæet i den bredere offentlighed. 200-års jubilæet er en markering af begyndelsen på og udviklingen af en central samfundsinstitution".