DPU
0   571

DPU ryddet for it-forskning

Farvel til it-forskning på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU). 14 forskere med speciale i it i folkeskolen har samlet forladt DPU i Emdrup. De har valgt Aalborg Universitet frem for Aarhus.

14 DPU-forskere har rykket teltpælene op og er flyttet til Aalborg Universitets københavner-afdeling i Sydhavnen.

»Havde vi ikke gjort det, ville vores forskningsmiljø være blevet ødelagt. Det har taget over ti år at opbygge det. Alt det ville være spildt«, siger professor Birgitte Holm Sørensen, der er leder af forskergruppen.

Ledelsen på Aarhus Universitet - som DPU nu er en del af - havde krævet, at it-forskerne flyttede til Aarhus, hvor de skulle integreres i det datalogiske og digitale forskningsmiljø, som ligger dér.

Men det aarhusianske forskningsmiljø er ikke rettet mod folkeskolen, så det ville DPU-forskerne, der er specialister i folkeskolen, ikke. Konkurrenten Aalborg Universitet så lynhurtigt muligheden og opslog 14 it-folkeskole-didaktiske stillinger, som de 14 forskere søgte og fik.

Artiklen fortsætter under banneret

Ledelsen på Aarhus Universitet siger i dag, at de 14 forskere godt kunne være fortsat som folkeskoleforskere i Aarhus, men det var ikke det indtryk, DPU-forskerne fik i forhandlingsprocessen, fortæller de. Omvendt meldte ledelsen på Aalborg Universitet klart ud fra start, at den satsede på forskning i netop folkeskolepædagogik.

»Nu er DPU så renset for it-didaktik.Det er mærkeligt, at man i 2012 kan have en pædagogisk forskningsinstitution uden it-didaktisk forskning«, siger en af forskerne, Mie Buhl. Danmarks Lærerforening, DLF, ser det som en »katastrofe«.

»Det er meget beklageligt, at gruppen af DPU-medarbejdere må søge andre græsgange. Nu bliver sammenhængen mellem skolefag og it revet over, og det er netop viden om it i fagene, vi har brug for«, siger formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg i DLF Bjørn Hansen.

De 14 udbryder-forskere indvier deres nye forskningslaboratorium i Sydhavnen den 20. april.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.021 andre er allerede tilmeldt