Skriftlige prøver
0   20

Ministeriet: 9.-klasser skal op til alle prøverne i dansk

Har du også været i tvivl om, hvor mange prøver, 9.-klasseeleverne skal op til? Undervisningsministeriet oplyser nu til folkeskolen.dk, at eleverne skal til både dansk skriftlig fremstilling og til læse- og retskrivningsprøven.

I en bred politisk aftale fredag blev en stor del af sommerens prøver aflyst, og det blev meldt ud, at 9. klasse kun skulle op til fire prøver -  dansk (mundtlig og skriftlig), engelsk (mundtlig) og matematik (skriftlig). Matematikprøverne med og uden hjælpemidler ligger altid i direkte forlængelse af hinanden - i år tirsdag den 4. maj. Men i dansk er skriftlig fremstilling helt adskilt fra læse- og retskrivningsprøven. Skriftlig fremstilling er altid årets første prøve - i år mandag den 3. maj, og så ligger læse- og retskrivningsprøven efter hinanden onsdag den 5. maj. Så blandt dansklærerne bredte forvirringen sig efter udmeldingen fredag:

"Det vil klart give mest mening, hvis man afholder prøven i skriftlig fremstilling", sagde næstformand i Dansklærerforeningens folkeskolesektion Ida Geertz-Jensen forleden til folkeskolen.dk/dansk

Men det er alle tre skriftlige danskprøver, der bliver gennemført, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet nu til folkeskolen.dk - skriftlig fremstilling, læsning og retskrivning foruden den mundtlige danskprøve.


Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.245 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.591 andre er allerede tilmeldt