Afgangsprøver
6   57

Dansklærer om aflyste prøver: Fantastisk nyhed at kunne give eleverne

Eleverne skal kun til fire afgangsprøver til sommer. Én i mundtlig dansk og én i skriftlig dansk, og to i matematik for 10. klasser og en i matematik en i engelsk for 9. klasser. Det glæder næstformanden i Dansklærerforeningen, som er spændt på at få præciseret, hvad det betyder for den skriftlige danskprøve.

"Jeg skrev ud til mine 9.-klasseselever med det samme, jeg fik det at vide. Det er sådan en dejlig nyhed at gå til weekend på for dem, for usikkerheden fylder meget hos dem", fortæller Ida Geertz-Jensen, som underviser på Slotsparkens Friskole i Jægerspris. Hun er også næstformand i Dansklærerforeningens folkeskolesektion og var med til at skrive foreningens høringssvar til Danmarks Lærerforening, som blev sendt til undervisningsministeren for to uger siden.

"Vi anbefalede, at man begrænsede opgivelserne til den mundtlige prøve og nøjedes med prøven i skriftlige fremstilling", fortæller hun.

Det fremgår af aftaleteksten, at eleverne i 9. og 10. klasse kun skal til fire prøver, hvoraf de to er mundtlig og skriftlig dansk. Men man kan ikke der ud af læse, om det betyder, at eleverne kun skal op i en af de tre delprøver læsning, retstavning og skriflig fremstilling, og i så fald hvilken. 

"Det vil klart give mest mening, hvis man afholder prøven i skriftlig fremstilling og så lemper på kravene til opgivelserne til tekstopgivelserne i den mundtlige prøve", siger Ida Geertz.

Artiklen fortsætter under banneret

Hun glæder sig også helt overordnet over, at eleverne kun skal op til fire prøver i alt, så de får lidt mere ro til at koncentrere sig om dem.

"Det her giver mere ro i sjælen. Det er en fin mellemvare, for jeg synes også, at det er vigtigt, at de kommer op til en prøve og får det prøvet af, inden de sidder på en ungdomsuddannelse, hvor det hele skal gå gnidningsfrit", siger Ida Geertz-Jensen.

Afgivelsen af afsluttende standpunktskarakter udskydes til medio juni, dog ikke for de fag eleven skal til prøve i. Her afgives den afsluttende standpunktskarakter, inden prøven afholdes.

 Opdateret 6/5. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.584 andre er allerede tilmeldt