OK21
0   16

Statslig overenskomst på plads: Lægger rammen for hele OK21

Lørdag faldt OK21 på plads for de op mod 195.000, der er ansat på en statslig overenskomst. Det gælder bl.a. friskolelærere, sosu-undervisere, Røde Kors-lærere m. fl. Den statslige overenskomst lægger samtidig den økonomiske ramme for den kommunale OK21.

Lørdagens forlig indeholder en økonomisk ramme på 6,75 pct., og de statsansatte medarbejdere kan se frem til lønstigninger på 4,42 pct. Og det er altså disse tal, man forventer, at de kommunale og regionale vil skele til, når rammen den kommende tid skal fastlægges i de øvrige offentlige overenskomstforhandlinger.

For de statsansatte lærere indeholder den nye overenskomst også et bilag i form af en arbejdstidsaftale. Den blev dog forhandlet på plads i begyndelsen af januar, inden de øvrige overenskomstforhandlinger for alvor gik i gang. I Danmarks Lærerforening er der cirka 1200 medlemmer på statslig overenskomst. De skal nu stemme om det samlede forlig inklusiv arbejdstidsaftalen. Deres afstemningsresultat er dog kun vejledende, sådan at det er forretningsudvalget i Lærernes Centralorganisation, der siger ja eller nej til den samlede statslige overenskomst på vegne af lærergrupperne.

Artiklen fortsætter under banneret

Weekendens forlig indeholder en ny seniorbonus for ansatte over 62 år, en bonus, der også kan veksles til seniorfridage, når man bliver 62 år. Og som en del af forliget bliver der etableret et partnerskab, hvor parterne samarbejder om at udvikle fremtidens arbejdspladser.

"Selvom vi har forskellige interesser, er vi enige om, at det kræver samarbejde at udvikle attraktive og bæredygtige arbejdspladser. Derfor har vi nedsat et nyt partnerskab, hvor vi sammen skal indhente ny viden om tendenser på det statslige arbejdsmarked. Det bliver en spændende opgave, som jeg ser frem til at tage hul på", siger arbejdsgivernes chefforhandler, direktør for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen  Signe Friberg Nielsen.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
143 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.519 andre er allerede tilmeldt