OK21
0   4

Lærernes formand forhandler overenskomst i sene nattetimer

Overenskomstforhandlingerne i staten begyndte for alvor i går. Forhandlingerne sætter den økonomiske ramme for overenskomstforhandlingerne for alle ansatte i den offentlige sektor - også folkeskolelærerne, fortæller DLF’s formand.

Forhandlingerne om rammerne for 180.000 ansatte i staten foregår mellem CFU som repræsenterer de statsansatte, og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen med skatteminister Morten Bødskov (S) som topforhandler. Parterne mødes lige nu i Skatteministeriet og har som udgangspunkt besluttet at forhandle, ind til man når et resultat. Lærernes formand Gordon Ørskov Madsen er med som repræsentant for lærerne i ved forhandlingerne.

Parterne forhandler om midt i en coronatid, og forventningerne var lave, allerede inden, de satte sig til bordet. Men det er stadig uafklaret, hvor mange - eller rettere få - penge, der er at forhandle om. Den økonomiske ramme i staten kommer til at være retningsgivende for, hvor mange penge, der er at forhandle om også på det kommunale og regionale område, fortæller formand for Lærernes Centralorganisation og Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Aftale om at forhandle igennem

Torsdag middag ankom han til Statsministeriet, og han ved ikke, hvornår han kommer ud igen.

"Vi er der, hvor vi på det statslige område er i gang med de afsluttende forhandlinger, og det kommer til at tage lang tid. Der er lang vej igen. Det er svære forhandlinger, men vi forhandler også i svære rammer, fordi økonomien er usikker", fortæller Gordon Ørskov Madsen. 

"Der er lagt op til, at forhandlingerne fortsætter til vi er færdige. Men lad os nu se, om det kan lade sig gøre at blive færdige i et træk. Traditionelt er der stor grad af koordinering mellem de tre offentlige arbejdsgivere og det ser der også ud til at være denne gang. Derfor er der stor opmærksomhed på forhandlingerne om den økonomiske ramme på statens område".

Hvis der ved forhandlingerne bliver sat penge af til at forhandle de krav, som de enkelte organisationer har, vil der, når de generelle forhandlinger på statens område er færdige, åbne et fire ugers såkaldt vindue, hvor organisationerne kan forhandle elementer på deres specifikke områder.

 

Lærernes overenskomstforhandlinger forventes afsluttet i februar

På det kommunale område skal forhandlingerne alt det, der vedrører alle kommunale ansatte, efter tidsplanen være færdig den 12. februar. Så begynder forhandlingerne om  de enkelte organisationers område den 15. februar. Det regionale område har efter tidsplanen deadline et par dage senere.

Gordon Ørskov Madsen regner med, at det bliver svære forhandlinger, fordi man står i en meget usikker coronatid.

"Vi sidder i Skatteministeriet lige nu, og jeg regner med at have en god nat eller måske flere foran mig", siger han.   

I alt er der omkring 720.000 offentligt ansatte i Danmark. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ