Fravær
0   6

LB-støtte til mentorforløb for unge, der ikke magter at gå i skole

LB Fonden har netop uddelt 450.000 kr. til tre projekter om henholdsvis undervisningsforløb om bæredygtig udvikling, rollespil til historieundervisningen for elever med særlige behov og mentorforløb mod skolevægring.

LB Fonden uddeler hvert år støtte til projekter, der kan skabe pædagogisk udvikling med et fremtidsorienteret perspektiv. Årets tema var FN's verdensmål nr 4 - Kvalitetsuddannelse. 

Projektet 100Potentialer har modtaget 185.000 kroner. Københavns Universitet, Absalon Professionshøjskole, undervisere fra en række skoler og gymnasier, Concitos Klimaambassaden og GRØN, Fonden for Bæredygtig Udvikling er gået sammen om at udvikle 100 digitale undervisningsforløb til en række fag i udskolingen og gymnasiet om bæredygtig udvikling.

LB Fonden

LB Fonden til Almenvelgørende Formål er stiftet af Lærerstandens Brandforsikring G/S i 1997. Det er fondens primære formål at yde støtte til kulturelle, uddannelsesmæssige og/eller forskningsmæssige formål til gavn for undervisningsområdet.

Projekt Face It! fik ligeledes 185.000 kr. til at tilbyde unge i folkeskolens udskolingsklasser, som er i fare for skolevægring, nogle konkrete forbilleder som de kan spejle sig i, og som kan give dem lyst til at kæmpe videre og tro på, at de også selv kan lykkes. Projektet rummer masterclasses med tilknyttede mentorer samt opfølgende digitale mentorforløb, og så vil man give skoler og uddannelsesvejledere konkrete redskaber og ny inspiration til at blive bedre til at rumme og vejlede unge, der ikke ligner flertallet.

Videncentret Historielab har fået 80.000 kroner til et projekt, der vil undersøge, hvordan anvendelsen af rollespil i historieundervisning kan bidrage til livsduelighed og styrkede sociale kompetencer hos elever med særlige behov. I rollespillene skal eleverne lære at skelne mellem deres eget syn på en situation og det andet eller fremmedes syn på samme situation. Eleverne lærer og øver sig i perspektivskifte.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.505 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.461 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
707 andre er allerede tilmeldt