Skolepsykolog/PPR
0   17

Pulje åbnet: PPR skal give 'lettere behandling' til børn i psykisk mistrivsel

Kommunernes Pædagogisk Psykologiske Rådgivninger (PPR) skal i højere grad end i dag give lettere behandling til børn og unge i psykisk mistrivsel, før problemerne udvikler sig til egentlige psykiske lidelser, har satspuljepartierne besluttet.

Fra i dag kan kommunerne søge om tilskud til at styrke PPR-indsatsen over for børn og unge i psykisk mistrivsel. 

"Alt for mange børn og unge har problemer med angst, OCD og andre psykiske lidelser. Vi skal sætte tidligt ind med den nødvendige støtte og rådgivning, når de begynder at vise tegn på mistrivsel. Uanset hvor man bor, eller hvilken baggrund man har, så skal man som barn eller ung tilbydes den rette hjælp, inden en svær situation udvikler sig til en alvorlig psykisk lidelse. Det her er et vigtigt skridt mod et bedre og mere ensartet tilbud til børn og unge, der har brug for hjælp", siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

85 pct. af PPR-enhederne tilbyder i forvejen mindst én form for lettere behandlingsindsats, viser en ny undersøgelse. PPR-kontorerne siger dog også, at lettere behandling kun udgør omkring 5 pct. af det gennemsnitlige tidsforbrug i PPR. Det er den indsats, den nye pulje på godt 100 millioner kroner skal bruges til at skrue op for.


Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
430 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.257 andre er allerede tilmeldt