Mette Frederiksen lægger op til, at de ældste elever kan komme i skole igen - på en eller anden måde.

Mette Frederiksen åbner for at få de store elever tilbage i skole

Inden de afgørende forhandlinger med Folketingets partier om fase to i genåbningen af Danmark lægger regeringen nu op til at give de store skolebørn mere af deres hverdag tilbage, oplyser statsminister Mette Frederiksen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter næsten to måneders hjemsendelse, nødundervisning og uvished kan landets ældste skoleelever fra 6.-10.-klasse nu begynde at gøre sig håb om at komme tilbage i skole inden for en overskuelig fremtid - også selv om der måske ikke bliver tale om en fuld og normal skoledag som før corona-krisens hjemsendelse af eleverne.

Det står klart, efter at statsminister Mette Frederiksen onsdag eftermiddag løftede sløret for regeringens forslag til, hvordan næste fase af genåbningen af landet skal rulles ud. Regeringen og Folketingets partier skal onsdag aften forhandle videre om genåbningens fase to.

"På baggrund af de foreløbige ønsker fra partierne vil det være regeringens forslag, at vi med fase to blandt andet genåbner hele detailhandlen, herunder storcentre, at restauranter og caféeer kan begynde at åbne igen, og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage, også selv om der måske ikke bliver tale om en fuld skolegang", siger Mette Frederiksen ifølge Ritzau.

Men statsministeren forventer også, at yderligere elementer vil komme i spil under forhandlingerne om næste fase af genåbningen.

"Det drøfter vi nu med partierne. Alle partier øønsker selvsagt at åbne alt - ingen har interesse i at holde dele af Danmark lukket én dag mere end højst nødvendigt, men alle er også enige om, at vi skal gøre det, der sundhedsmæssigt er forsvarligt", siger Mette Frederiksen.

Så mange - eller få - vil blive indlagt, hvis 6.-10. kommer i skole