Håndværk og design
1   2

Ministeriet vurderer, at man kan fjernundervise i håndværk og design

Der kan være udfordringer ved at undervise i håndværk og design som fjernundervisning, men Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vurderer, at det kan lade sig gøre og giver forslag til aktiviteter. Kun elever, der afslutter faget i år, har krav på at få nok praktisk undervisning.

Der er stor forskel på, hvor meget undervisning i håndværk og design eleverne har fået under coronakarantænen. Og der har været usikkerhed blandt lærerne om, hvor meget de skulle gøre ved faget.
Folkeskolen.dk/h&d har spurgt læringskonsulent, Rikke Hyldahl, som har håndværk og design som et af sine områder, om det er ministeriets anbefaling, at lærerne sender opgaver ud til eleverne i håndværk og design.

Svaret fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet lyder:

"Da håndværk og design er et fag, der er kendetegnet ved brug af redskaber, maskiner og materialer, kan der være udfordringer, når undervisningen ikke kan foregå i faglokalet. Det er dog Styrelsens for Undervisnings og Kvalitets vurdering, at man kan fjernundervise elever i faget håndværk og design".

De foreslår, at lærere i udvælgelsen af indhold og overvejelser om elevernes mulighed for at løse opgaverne hjemme, fx kan stille opgaver, hvor teknikker, der ikke kræver særligt værktøj, redskaber eller udstyr, kan trænes.

Artiklen fortsætter under banneret

"Der findes en stor og varieret mængde af materialer på diverse digitale læringsportaler, som kan tilgås gratis. Læreren kan også lade eleverne gennemføre enkle designprocesser, hvor de skal løse udfordringer og dokumentere processen, eller man kan bede eleverne se fagspecifikke film, for at understøtte dem teoretisk", lyder svaret.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har udarbejdet en række inspirationsmaterialer om fjernundervisning i de praktisk-musiske fag herunder håndværk og design. Materialerne kan findes ved at følge linket under artiklen

Kun de der afslutter - men hvem er det?

Vi har også spurgt, om eleverne skal have ekstra undervisning i faget, når de kommer tilbage, hvis lærerne ikke vælger at sende opgaver ud. Her lyder svaret.

"Folkeskolerne skal udelukkende udbyde erstatning for den praktisk orienterede undervisning i fag, som eleven afslutter i skoleåret 2019/20, og kun hvor det er praktisk muligt, jf. nødundervisningsbekendtgørelsens § 2, stk. 6. Der skal således ikke gives erstatningsundervisning i valgfaget håndværk og design, men den praktiske undervisning, der ikke har kunnet gennemføres, udskydes til når skolerne igen åbnes".

Her er det værd at bemærke, at elever, der afslutter i skoleåret 2019/2020 jo også må gælde alle de elever, som ikke fortsætter med et valgfag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.091 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.850 andre er allerede tilmeldt