Praktiklærer
0   18

Thomas' praktikanter havde to uger tilbage, da skolen lukkede ned - sådan løste de problemet

På Langelinieskolen i København manglede to fjerdeårs lærerstuderende to uger af deres sidste praktik, da skolerne lukkede ned på grund af coronavirussen. De tog selv initiativ til at fortsætte undervisningen med praktiklæreren som mellemmand snarere end vejleder.

Langelinieskolen i København fik som alle andre skoler travlt med at forberede sig på ekstraordinær, online nødundervisning, da statsministeren med to dages varsel sendte eleverne og lærerne hjem.

For skolens to fjerdeårs lærerstuderende i praktik, kunne meldingen dårligt være kommet på et dårligere tidspunkt.

Lige præcis de to uger, skolerne i første omgang blev varslet lukket, svarede præcis til den periode, de manglede af deres praktik.

"Der blev et pludseligt afbræk midt i det hele, hvor vi måtte tage stilling til, hvad vi så gør", siger deres praktiklærer Thomas Roy Larsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Underviser videre i historie

De to lærerstuderende havde fulgt hans undervisning i dansk og historie i 8. klasse. Det var dem selv, der henvendte sig med et bud på, hvordan de kunne varetage nødundervisningen i historie, fortæller praktiklæreren. 

"I og med at de har fokus på evaluering i deres eksamensopgave er det ret kritisk for dem, at de får afsluttet undervisningen med eleverne. Efter lidt skriven frem og tilbage endte det med, at de kører undervisningen i historie, mens jeg tager dansk", siger han.

Rent praktisk foregår det ved, at praktikanterne sender materiale til Thomas Roy Larsen, der så sender det videre til eleverne via Aula og taster relevante oplysninger ind i ugeplanen. Eleverne svarer de to praktikanter direkte via e-mail. 

"Det har gjort arbejdsgangene noget mere firkantede og besværlige. Men de studerende har taget det med ophøjet ro og godt mod. De har været seje. Det må man give dem", siger han.

Masser af læring i kaos

Den direkte feedback på undervisningen bliver der ikke meget af i de sidste to uger.

"Der er jeg mere eller mindre bare er mellemmand mellem dem og eleverne", siger Thomas Roy Larsen.

"Men vi har mødtes jævnligt i praktikperioden op til nu. Og jeg skal jo også være med til deres eksamen, så jeg tænker, vi får flere muligheder for at vende tingene".

Han lægger ikke skjul på, at situationen er frustrerende både for ham og for de studerende. Men selv på afstand af både elever og praktiklærer er der mulighed for at lære noget, mener han.

"Jeg er ærgerlig på deres vegne over, at det skal afsluttes på denne måde. Men omvendt så har jeg på baggrund af mange år som lærer erfaret, at der aldrig er noget, der går som planlagt", siger Thomas Roy Larsen.

"Så på den måde er der masser af relevant læring i at blive kastet ud i nødundervisning. Både for mig og dem".

Han understreger, at han ikke kan se nogen grund til, at de to studerende ikke skulle bestå praktikken, selv om den med et slag kraftigt ændrede karakter de sidste to uger.

"De har taget et kæmpe initiativ i forhold til at få tingene til at lykkes i en ekstraordinær situation de sidste 14 dage af praktikken. Jeg vil på det kraftigste henvise til den sunde fornuft i stedet for firkantet fortolkning af reglerne".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
225 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.535 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
453 andre er allerede tilmeldt