Corona
0   35

Ekspert: Skolelukning kan vare helt til sommerferien

Forbered jer på en længere skolenedlukning. Det er budskabet fra flere eksperter. En professor i eksperimentel virologi mener, at der er risiko for, at skolerne ikke åbner på denne side af sommerferien.

"Jeg er helt overbevist om, at skolerne ikke åbner igen på næste mandag. Det er fuldstændig usandsynligt på nuværende tidspunkt", siger professor i eksperimentel virologi ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen i gårsdagens udgave af Berlingske Tidende.

"Og hvis jeg skal være ærlig, vil jeg mene, det er urealistisk at tro, at skolerne åbner på denne side af sommerferien. Der har været en debat om, hvorvidt børn kan være smittespredere eller ej, men der er nye data fra Kina, der antyder, at der er mere infektion i børnene, end vi tidligere har fokuseret på".

Også direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm vurderer, at skolelukningerne kommer til at trække ud.

"Ud fra epidemiteori kan vi ikke forvente, at det er overstået på et par uger. Det kan vi ikke", lød det fra ham i Politiken i fredags. Han understreger, at det selvfølgelig er en politisk beslutning, hvor længe skolerne skal holde lukket.

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolen.dk har spurgt Undervisningsministeriet om, hvornår man kan forvente en udmelding. Ministeriet henviser til Sundhedsstyrelsen og Sundheds- og ældreministeriet, og herfra afventer redaktionen nu svar.

Sundhedsstyrelsen har sat 10. marts som epidemiens start i Danmark. Ud fra den dato siger epidemiteori, at epidemien burde toppe to uger efter påske. Men Søren Brostrøm siger, at det stadig er for tidligt at vurdere udviklingen.

Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal siger, at skolerne forbereder sig på, at skolelukninger fortsætter.

"Det vil undre mig meget, hvis vi kommer i gang på skolerne igen på næste mandag", siger Claus Hjortdal til Politiken.

Efter offentliggørelsen af denne artikel har statstministeren holdt pressemøde:Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ