Lasse Larsen vil gerne fortsætte en uddannelse som VVS'er efter sin praktik hos ABC Pavilloner i Engesvang
Lasse Larsen vil gerne fortsætte en uddannelse som VVS'er efter sin praktik hos ABC Pavilloner i Engesvang

Virksomheder ønsker unge i erhvervspraktik

Flere virksomheder er blevet opmærksomme på at tiltrække ny arbejdskraft ved at vække de unges interesse for de erhvervsfaglige job. Derfor inviterer flere de unge i erhvervspraktik. 17-årige Lasse Larsen har netop været ude i praktik som VVS’er.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kan Danmark komme til at mangle op mod 99.000 faglærte i 2030, og der er stadig lang vej til den politiske målsætning om, at mindst 30 procent skal vælge en erhvervsuddannelse direkte fra grundskolen.

I 2021 var det knapt 20 procent, der valgte den vej.

"Det er enormt vigtigt, at vi gør vores for at vække interessen særligt for de erhvervsfaglige uddannelser hos de unge mennesker. Det gør vi blandt andet ved at invitere elever fra folkeskoler og erhvervsskoler indenfor i praktikker, så de kan møde den alsidige hverdag i en produktionsvirksomhed som vores", siger direktør hos ABC Pavilloner i Engesvang, Kjeld Facius i en pressemeddelelse.

17-årige Lasse Larsen har netop været i praktik efter selv at have kontaktet virksomheden. Til daglig går han på Herningsholm Erhvervsskole.

"Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med mine hænder, og i praktikken fik jeg blandt andet lov til at prøve kræfter med at samle en håndvask og et toilet til et modulbyggeri. Det er meget lærerigt helt konkret at få hænderne i opgaverne, og jeg lærer mere på den måde, end hvis jeg bare sad til en undervisning og hørte på en lærer", siger Lasse Larsen, der regner med at fortsætte på en uddannelse indenfor VVS-faget.

Kjeld Facius mener, at virksomhederne selv skal sørge for at få fat i de unge, og hos ABC Pavilloner tager de praktikanter ind fast.

New mail

What do you want to do ?

Læs mere

What do you want to do?
Newmail
Powered by Labrador CMS