UU-vejledere blev inviteret på værkstedsbesøg i Langå

Direktør var træt af den sløje interesse blandt unge for at blive industri- og automatiktekniker, så han sendte et brev og inviterede 30 UU-vejledere til Unimec, der fremstiller højteknologiske specialmaskiner. Og en del dukkede op.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om UU-vejlederne er vant til at komme på fag- og industrimesser, så er de ikke tidligere blevet inviteret på virksomhedsbesøg på denne måde, skriver parterne i en pressemeddelelse.

"Vi orienterer os bredt på arbejdsmarkedet, og det er altid dejligt at blive inviteret ud, så vi kan få et billede af, hvad de unge kommer til at stå med i et job som industritekniker", fortæller UU-vejleder Annette Holm.

Hun prøvede at skifte emner i en CNC-maskine og fik en snak med Unimecs lærling Mikkel Hvid.

"Han gav mig indsigt i, hvor meget præcision betyder i hans job. Samtidig overraskede det mig, hvor mange forskellige fagligheder der er repræsenteret i virksomheden, og hvor stor en rolle samarbejde og innovation spiller i det daglige arbejde", siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Unimecs direktør Lasse Taulborg Madsen var tilfreds med besøget. Ingeniørvirksomheden begyndte i 2007, og siden har den 22 mand store virksomhed kun haft tre lærlinge.

Det er efter corona blevet endnu sværere at tiltrække unge til industritekniker og automatiktekniker uddannelsen, fortæller direktøren.

Som et resultat af besøget vil Langå Skoles UU-vejleder drøfte rammerne for en 8. klasses praktikordning mellem skolen og Unimec.

"Det er den slags initiativer, vi har gået og håbet på, at det er bare fantastisk. Nu får vi muligheden for at vise nogle unge, hvor meget indhold, fremtid og god økonomi, der er i en håndværkeruddannelse", siger Lasse Taulborg Madsen.

Powered by Labrador CMS