Mange lærerstuderende har måttet gennemføre praktik hjemmefra uden at være sammen med eleverne eller praktiklæreren.

Hjælpepakke til sidsteårs-studerende, der ikke har fået deres praktik

Et folketingsflertal afsætter nu 100 mio. kr. til ekstra tiltag for sidsteårsstuderende på en række uddannelser, herunder læreruddannelsen. Pengene skal bl.a. gå til ekstra undervisning til studerende, der er gået glip af praksisrettede dele af deres uddannelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Blog: Formidabel menneskelig fysisk praktik 

Professionshøjskolerne får nu penge til at "kompenserende tiltag til afgangsstuderende, der i høj grad har fået udskudt eller aflyst de praksisrettede dele af undervisningen, som det i særlig høj grad er svært at omlægge til digital undervisning" - altså bl.a. sidsteårsstuderende på læreruddannelsen, hvis de på grund af coronasituationen er gået glip af praktik eller andre praksiselementer i uddannelsen. Det bliver op til den enkelte professionshøjskole at vurdere, hvordan pengene bedst anvendes.

"Tiltagene skal hjælpe de studerende, der afslutter deres uddannelse i år. Det er det, der haster mest. Men jeg er helt klar over, at det ikke er gjort med det. Sammen med aftalepartierne er jeg derfor klar til at se på behov for flere tiltag målrettet andre grupper af studerende", siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Det såkaldte færdiggørelsestilskud er suspenderet på grund af corona, og den ordning forlænges nu, så professionshøjskolerne ikke i samme grad rammes økonomiske af en eventuelt forlænget studietid. 

I onlinepraktik kan man komme med eleverne hjem - og ud i kostalden

 

ufm.dk: Aftaleteksten