Blog
0   60

Formidabel menneskelig fysisk praktik

Abonner på nyt om Trine Staur i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dag, trådte vi ind på vores praktikskoler for første gang og mødte de elever vi gennem den sidste måned har skulle forsøge at inddrage i et aktionslæringsforløb og skabe meningsfulde relationer med. Det var med en kæmpe lettelse og med en sommerfugle i maven, at vi mødte dem for første gang i dag, in real life.

Så kom den længe ventede og tiltrængte dag, ENDELIG. Dagen, hvor skolerne blev fyldt med elever og personale, igen. Dagen vi har  ventet på og glædet os til, længe. Dagen, hvor vi som lærerstuderende atter kunne vende tilbage til de respektive praktikskoler, studiet på campus Bornholm og vores fuld-og deltidsjobs. Det er en formidabel dag, at være i praktik som lærerstuderende på Bornholm. Hvor er det bare skønt at være tilbage! 

 

 Det var med en kæmpe lettelse og med en sommerfulge i maven, at vi mødte dem for første gang i dag, in real life. En både underlig følelse, fordi man jo kender deres stemmer en lile smule, har set og rettet deres opgaver men ikke har haft mulighed for at se dem i øjenene eller snakke med dem om stort og småt i frikvarterende. Mennesker dannes sammen og fysisk ikke via eller gennem en netforbindelse, selvom det har været en ok løsning, nu når pandemien har lagt det meste af verden ned.  

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

For det første er det beundringsværdigt, hvordan skolerne i alle dets lag- og lærerene uden at blinke, bare er så omstillingsparate, som det vi har oplevet under den her pandemi og i forbindelse med oplukning af skolerne, igen. Den praktikskole jeg er på, har både været gode til at huske os og inddrage os. Vi har virkelig følt os inkluderede i processer, didaktiske og professionelle diskusioner og skemalægning. Selvom netpraktikken har givet gode erfaringer med sig- man tager vel de positive erfaringer med sig,  vi er her jo for at lære og blive endnu skapere på den virkelighed vi en dag vil møde - vil det aldrig kunnet måle sig med det læringsudbytte jeg får ud af at være i fysiskpraktik eller kunne undervise elever i et klasselokale..  .Det er en sand ære at være en del af åbningsrocessen. Det er nødvendigt at påpege, at vi som studerende skal have det bedste ud af praktikken, vi er jo i praktik for at lære praksis at kende også selvom man både har praksis- og undervisningserfaring, er det i praktikken vi skal suge al den viden til os, som vi ikke lærer på professionshøjskolerne. 

For det andet, var det en fornøjelse at observere børnene og se hvordan de både overholdte corona-reglerne og samtidigt bare lyste helt op, som stjerner på en kulsort nattehimmel, både i klasselokalet men også i frikvarterene, når de var sammen med deres venner igen.  Selvom, eleverne flerstemmigt udtrykte at det var hårdt at stå op og være i skole til normal tid (alt for tidligt, hvis børnene i min praktikklasse skulle have lov til at bestemme), var det måske alligevel ikke helt så dårligt at være tilbage på skolen og sammen med sine venner fra klassen igen og se sine lærere...   At man ikke starter op med det fagfaglige lige med det samme, har lidt mere plads til at lave sjov og anderledes-coronavenlige trivlsels - og faglige aktviteter og kortere skoledage, bliver spændende at følge med i. Måske kunne man tage de positive erfaringer vi får med åbningsprocessen med i ud i den travle virkelighed, som vi ved vil ramme os igen, før eller siden. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
470 andre er allerede tilmeldt

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
247 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.073 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt