Danske-dyr.dk er populær blandt lærerne, og siden er Verdens-dyr.dk og Europas land.dk kommet til sammen med Frilæsning.dk og InEnglishPlease.dk.

Danske-dyr.dk solgt til Gyldendal

For 16 år siden startede lærer Kim Conrad Petersen sit forlag ConDidact. Nu har han solgt forlaget blandt andet på grund af stigende krav med tilpasning til læringsplatforme og ændringer i Fælles Mål.

Publiceret

Danske-dyr.dk i 2003

Med udgivelsen af danske-dyr.dk i 2003 var ConDidact det førstedanske forlag, der lykkes med at udviklet et digitalt læremiddel,som blev anvendt og populært på langt de fleste af landets skoler.Danske-dyr.dk har lige siden været et efterspurgt produkt blandtbåde lærere og elever - sitet vandt i 2004undervisningsmiddelprisen for at være et innovativtlæremiddel  der fungerer i den faktiskeundervisningssituation.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hjemme i sin kælder startede lærer Kim Conrad Petersen i 2001 sit forlag ConDidact a/s, og siden har det  udviklet sig i større stil. Forlaget står blandt andet bag den populære digitale undervisningsplatform danske-dyr.dk. I dag solgte han ConDidact til Gyldendal.

>Pedersen løber hurdit<

Forlaget er vokset med andre digitale produkter som Verdens-dyr.dk, Europas-lande.dk. Tiden er kommet til at sælge, blandt andet fordi forlagsbranchen generelt er presset, og det gælder også ConDidact, nu hvor skolerne  bruger nye læringsplatforme.

"På de nye læringsplatforme skal lærerne lave undervisningsforløb og dele dem. Det vil forlagene komme til at mærke, og jeg tror, at salget vil stagnere eller gå lidt tilbage i nogle år. Desuden er der mange tilpasninger også i forhold til ændringer i Fælles Mål - og så er jeg 60 år", siger Kim Conrad Petersen til folkeskolen.dk om sine overvejelser med at sælge til Gyldendal, der er mere resursestærk.

Brug dit kæledyr i it-undervisningen

Endelig det hans erfaring, at det ikke længere er lærere, der står bag indkøbene, men forvaltningen. Han mener, at den udvikling er med til at indskrænke lærernes metodefrihed.

I øvrigt forsøgte han for mange år siden at få et samarbejde med Gyldendal og Alinea, men nu er det så i stedet endt med et salg til Gyldendal. Kim Conrad Petersen fortsætter det næste halve år som udviklingsdirektør.

Forlag: Projekt Lær med it er en succes

"Jeg har forskellige andre projekter, jeg vil arbejde med, men det er projekter, der ligger uden for skoleverdenen. Måske skal jeg på et tidspunkt skrive en fagbog", siger Kim Conrad Petersen.

I en pressemeddelse siger direktør i Gyldendal Uddannelse, Hanne Salomonsen blandt andet:

""Med købet af ConDidact får Gyldendal en række supplerende digitale læremidler, der både er populære, fagligt funderede og i meget høj grad udnytter de digitale mediers muligheder. ConDidacts produkter supplerer Gyldendals eksisterende digitale portefølje rigtig godt."