"Klasserne havde indsendt fantastiske tegninger, eventyr, etiketter, film og sange", skriver Dansk Retursystem A/S i en pressemeddelelse.

Elever modtager priser for dåseindsamling

Elever fra 141 skoleklasser har i uge 43-45 holdt området omkring deres skole frit for flasker og dåser. Og indendøre har de mange elever fra 2. til 5.klasse tegnet, fortalt og filmet, hvad der faldt dem ind om miljø og genanvendelse. Et panel af lærere har idag kåret de bedste bidrag i forbindelse med Dansk Retursystems kampagne 'Dåserydderne'.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er sjette år i træk, at Dansk Retursystem A/S med kampagnen 'Dåserydderne' sætter fokus på miljø og genanvendelse.

I år deltog 141 klasser fra skoler over hele landet i kampagne-konkurrencen om en pengepræmie til klassekassen.

Udover den bundne opgave med at samle dåser og flasker omkring skolen, skulle eleverne i 2.-3. klasserne tegne et kort over deres indsamlingsrute og fremstille bud på opfindelser eller en fremtidsverden, hvor dåser og flasker bruges på en ny måde.

4.-5. klasserne skulle ligeledes tegne et kort over indsamlingsområdet og desuden præsentere en undersøgelse af vigtige råstoffer.

Vinderklasserne fra de fem regioner får hver 3.000 kroner. Andenpræmien udløser 2.000 kroner, mens klasser på tredjepladserne, hver kan lægge 1500 kroner i klassekassen.

I Region Nordjylland vandt 5.b. på Øster Hornum Skole i Støvring 1. pladsen, mens Lindevangskolen på Frederiksberg løb af med Hovedstadens første præmie for 2.-3.klasserne.

  

Powered by Labrador CMS