Skoleleder Tine Christensen er klar til at fortsætte og udbrede de tiltag, som allerede har løftet 9.-klasseelevernes karakterer på Nordals Skolen, i håb om at få del i statsministerens præmiepulje.

Skoleleder klar til at tage imod millioner

Nordals Skolen er en af de 120 skoler, som Undervisningsministeriet har udvalgt til at kunne få del i en pulje på 500 millioner, hvis de reducerer andelen af fagligt svage elever.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Nu er vi dem, de andre gerne vil lege med«

Selv om Nordals Skolen gennem de sidste to år har løftet elevernes karakterer og trivsel, er der stadig en høj andel af elever i normalklasser, der ikke opnår en karakter på mindst 4 i dansk og matematik ved 9.-klasseprøverne.

Nordals Skolen er på Undervisningsministeriets liste over de 120 skoler, som har den største andel af elever i den fagligt tunge ende. Skolens leder, Tine Christensen, er klar til at gøre en indsats for at få del i de millioner, som Lars Løkke Rasmussen har sat skolerne i sigte.

»Vi har haft fokus på den allersvageste del af vores elever. Dem, som slet ikke dukkede op til eksamen. Dem har vi gjort rigtig meget for. Nu har vi noget rutine på den allersvageste del, så derfor vil vi gerne flytte fokus hen på den næste gruppe, som måske kan løftes til fire og syv«, siger Tine Christensen.

Lars Løkke: "Vi har mistet tålmodigheden på vores børns vegne"

Den gode udvikling fortsætter

For at få del i Lars Løkke Rasmussens pulje, som kan være på op til 1,5 millioner kroner om året per skole, skal skolerne i hvert af de næste tre år reducere andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik, med fem procentpoint.

Tine Christensen mener ikke, at der er noget at tabe på at tage del i projektet.

»Klarer vi det, så får vi de penge, og klarer vi det ikke, så gør vi ikke. Vi skal bare fortsætte med at udvikle de tiltag, som vi allerede har i gang. Og så får vi måske noget hjælp via nogle konferencer og måske nogle resursepersoner«, siger Tine Christensen.

Fire skoler i Sønderborg Kommune er blandt de 120 skoler, som har mulighed for at få del i pengene. Skolerne vil nu sætte sig sammen med forvaltningen og se på mulighederne.