Fagbladet Folkeskolen

Lærer på Strynø Skole Lone Anesen ramte lige ned i et behov hos kolleger landet over med sin ide til at få ganng i samtalen på forældremøderne..

Mest læst på folkeskolen.dk:
Forældresamarbejde hittede 

Redaktionen holder juleferie. I mellemtiden kan du læse eller genlæse de mest populære artikler fra dette efterår. Vi ses i 2024, hvor Folkeskolen udkommer i nye klæder som månedsmagasin.

Publiceret Senest opdateret

2023 går på hæld, og Folkeskolenredaktion er på vej på juleferie. Traditionen tro kaster vi lige et blik på, hvilke artikler der var mest læst siden sommerferien. 

Listen viser meget godt spændvidden i, hvad læserne er optaget af. Allerøverst finder vi to artikler fra skoler, der har prøvet noget nyt i samarbejdet med forældrene. Skolelederen fra Fredericia, der sendte et tre sider langt brev til samtlige forældre, han opfordrede dem til at tale med deres børn om skolen, bakke lærerne op og sørge for, at eleverne var forberedte og udhvilede. 

Og læreren fra Strynø, der har fundet på at twiste en leg, hun plejer at bruge i matematiktimerne til brug på forældremøderne. Og som på en sjov måde tager fat i præcis de samme emner som brevet til Fredericia-forældrene.

Et stort skoleudspil fra regeringen ti år efter folkeskolereformen, og at det er gået markant ned ad bakke med danske afgangselevers matematikresultater, har naturligt også optaget lærer-læserne. 

Men på listen finder man også udspillet fra Rådet for Børns Læring om et opgør med, at danske børn starter i skole tre gange, først i sfo i løbet af foråret, så i børnehaveklasse og året efter i 1. klasse. 

Og en artikel om sprogdidaktikforskeres drøm om et sprogforståelsesfag i folkeskolen, der kan bygge bro mellem dansk, eleverne eventuelle modersmål og nye fremmedsprog. 

Også tre mere ubehagelige aspekter af lærerjobbet er på listen over de mest læste artikler. Den sydkoreanske lærer, der begik selvmord efter mobning fra forældre. Specialskolen, hvor Arbejdstilsynet har forlangt, at lærerne får individuelt formstøbte ørepropper til beskyttelse mod støj. Og situationen i Esbjerg, hvor man først afskedigede fire lærere og dernæst slog 23 nye lærerjob op.



God jul og godt nytår

Folkeskolen holder juleferie frem til den 2. januar, hvor vi er klar med daglige nyheder igen. Det nye månedsmagasin udkommer første gang den 25. januar 2024.