Letlæsningsserien 'Otto og Lea' består af 10 bøger og tilhørende arbejdshæfter.

’Otto og Lea’ modtog årets skriverpris

Fredag blev Børne- og Undervisningsministeriets årlige Skriverprisen uddelt til forfatter Charlotte Karrebæk og illustratorerne Oliver Streich og Els Cools for den letlæselige serie om ’Otto og Lea’.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samspillet mellem tekst og billede er en af styrkerne ved den letlæselige serie 'Otto og Lea'.

Det mener prisudvalget bag Skriverprisen, som har uddelt dette års pris til forfatter Charlotte Karrebæk, illustrator Oliver Streich og Els Cools, som står bag serien på ti titler. 

Skriverprisen tildeles hvert år et læsevenligt værk, en serie eller et forfatterskab af høj litterær kvalitet, der imødekommer de mange forskellige læsere, der kan have svært ved at tilegne sig god litteratur. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed. Med prisen følger 25.000 kroner.

Grum grafisk novelle vinder Skriverprisen 2020

'Otto og Lea' handler om Otto, der bor på Månevej, og hans nye nabo Lea. Da vi møder dem i den første bog 'Vi bor på Månevej', er de begge seks år, men de bliver langsomt ældre i løbet af serien.

"Rigtig mange børn vil genkende universet, som er et helt almindeligt parcelhuskvarter. Ligesom børnene bliver ældre i løbet af bøgerne, bliver lixtallet også højere. Det gør serien til en suveræn begynderserie, hvor ny-læseren får trænet sin læsning på sværere og sværere niveau, mens der er meget støtte i alle de dejlige illustrationer. Når det kommer til Skriverprisens kriterier, lever serien op til dem alle. Den fine beskrivelse af børneliv anno 2010 - 20 er skrevet, så alle kan forstå dem. Alt i alt en skøn serie for begynderlæseren og for de børn, der har svært ved at knække læsekoden", siger Birgitte Reindel, der er formand for prisudvalget og desuden arbejder på Borupgårdskolens pædagogiske læringscenter og er formand for Pædagogisk LæringsCenterForening.

Uddeling af prisen fandt sted på Bogforum i Bellacentret.

Skriverpris til en anderledes dreng og hans forfatter

 

Powered by Labrador CMS