Letlæsning
0   10

Skriverpris til en anderledes dreng og hans forfatter

Skriverprisen på 25.000 kroner blev i dag uddelt på Bogforum. Prisen gik til forfatteren Mette Vedsø for letlæsningbøgerne om den forsigtige Kaj.

En forsigtig dreng, der ikke er så udfarende som sine klassekammerater. Sådan er hovedpersonen i bøgerne om Kaj, der netop har modtaget Skriverprisen på Bogforum. Skriverprisen er ministeriets pris til skøn- eller faglitterære forfattere, der skriver læservenligt. Årets øvrige nominerede var billednovellen "Hader, hader ikke" af Glenn Ringtved og Otto Dickmeiss og "De hemmelige youtubere" af Maria Rørbæk

Mette Vedsøs bøger om Kaj er en del af Gyldendals Læs løs-serie. Kaj-serien har et lixtal på 9-10, og den kan læses fra 1.- 3. klassetrin. Bøgerne er illustreret af Jørn Willumsen.

Begrundelsen for at de lige netop var Kaj-bøgerne, der skulle er vinde, er ifølge Skriverprisudvalget blandt andet at serien til fulde lever op til bedømmelseskriterierne.

"Og så er den oven i købet med til at bryde det kønsstereotype billede af, hvordan en dreng er og skal være", siger udvalget i begrundelsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under banneret

"Mette Vedsø har skrevet tre fantastiske letlæste bøger med høj litterær kvalitet. Bøgerne handler om drengen Kaj, der ikke er så udfarende som sine klassekammerater, men mere forsigtig. Med historierne om Kaj formår Mette Vedsø på eminent vis at fortælle en masse om at være menneske. Alle kan sætte sig i Kajs sted, og forhåbentlig kan bøgerne være med til at sikre, at læserne beholder deres læselyst under læsetræningen".

Mette Vedsø er kendt for at skrive socialrealistisk børne- og ungdomslitteratur, hvor hun tager alvorlige emner op. Skilsmisse, død og vold er således blandt de emner, hun har skrevet om, men hun tilstræber at bøgerne ikke kun er triste, for de indeholder håb, humor og varme. Hun har tidligere modtaget Kulturministeriets Forfatterpris for Børne- og Ungdomsbøger og Nordisk Råds Barne- og ungdomslitteraturpris.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.589 andre er allerede tilmeldt