Anmeldelse

saltvandiblodet.e-museum.dk

saltvandiblodet.e-museum.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmark er og har altid været en søfartsnation, helt tilbage fra de første rensdyrsjægere slog sig permanent ned efter israndens tilbagetrækning. Derfor skal vi naturligvis have en masse information om netop dette. På saltvandiblodet.e-museum.dk bliver vi præsenteret for mange måder at arbejde med søfart på. Hjemmesiden emmer af viden, som faktisk er brugbar i folkeskolens hverdag.

Fakta:

Titel: saltvandiblodet.e-museum.dk

Type: Internet

Forlag: Øhavsmuseerne

Lad os bare være ærlige - det er ikke alle hjemmesider, som eleverne bruger, der har høj standard. Denne hjemmeside skiller sig markant ud og lægger op til, at man enten kan arbejde tværfagligt eller fagfagligt. Desuden er der nogle yderst velbeskrevne lærervejledninger i alle de fag, man kan møde. Man kan som faglærer blot klikke sig ind på netop sit fag og blive inspireret.

Jeg er nødt til at fremhæve emnet sømandssange. Her kan en dansklærer få et godt grin med sine elever.

Noget, der vil vække lykke hos eleverne, er, at de kan trykke på den bjælke, der hedder epoker. Her kan de læse om en bestemt skibstype uden at snuble over svære og ukendte ord og begreber - de bliver nemlig forklaret i højre side på skærmen.

En stor og flot hjemmeside, der fortæller om søfartens historie. Det er med afsæt i trinmål, Fælles Mål, historiekanon og undervisningsforløb, som strækker sig over ti uger. Det er nok lige i overkanten - fem kan sikkert gøre det.

Ekstrem brugervenlig, flot layout - den er visuel meget lækker og let for elever at gå til.