Den spiser gamle, visne blade og andre døde plante- og dyredele. Og den gennemlufter også jorden med dens gange, og den spiser jord, og den gør jorden god, for den renser dårlig jord, og så får man mere god jord at plante afgrøder og planter i, og det er da ret så sejt, siger William Hoffmann i Ugeavisen Esbjerg.

Syv-årig i Unge Forskere-finalen på søndag

William Hoffmann, der går i børnehaveklasse på Ådalskolen Bohr i Esbjerg, forsker i regnormenes liv og er den hidtil yngste deltager i finalen i konkurrencen Unge Forskere for skole- og ungdomsuddannelseselever. Hele tre yngre søstre til 2019-vinderen Emma Weiss Nielsen er også i finalen på søndag ligesom 11-årige Noah Bach Andersen fra Fredericia, der forsker i, om man kan udvinde kalk fra muslingeskaller. Idéen fik han, fordi han selv har haft leukæmi og skal spise et kalktilskud hver dag.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ungeforskere.dk

Læs mere

Ugeavisen Esbjerg