Lærer til lærer

Gratis materialer til undervisning om korn, fuldkorn, natur, landbrug og/eller sundhed og ernæring

D. 21/1-2022 er det årets fuldkornsdag. Dagen har til formål at sætte fokus på fuldkorn på en sjov og lærerig måde, og i år er temaet hveden på marken. Fra såning til høst.. Det er gratis at deltage og Fuldkornspartnerskabet sender gratis materialer ud når man tilmelder sig.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2021 deltog skoler fra bla. Gladsaxe, Viborg og Bornholm i årets fuldkornsdag. Derudover var der efterskoler og højskoler tilmeldt. Årets fuldkornsdag er et initativ der er startet for at øge kendskabet til fuldkorn og de sundhedsgavnlige effekter der er forbundet med at spise fuldkorn.

Tre gode grunde til fuldkorn / årets fuldkornsdag

1. At sætte fokus på fuldkorn kan både ske igennem madkundskab, men kan også inddrages igennem f.eks. historie idet fuldkorn spiller en stor rolle i danmarkshistorien, her med særlig fokus på rugbrød, industrialiseringen og overgangen til madpakken.

2. Ifm årets fuldkornsdag sendes gratis materialer. Det er plakater, bordcylindere, engangstatoveringer, men derudover kan der sendes opskriftshæfter, brochurer og aktivitetbøger til de mindste (4-6 år)

Tilmeld årets fuldkornsdag her

3. Fuldkorn er en klimavenlig spise. For tiden er klima og bæredygtighed øverst på dagsordenen, og her spiller fuldkorn en vigtig rolle. Der er nemlig meget mad i fuldkorn pr kg vare. Find viden og inspiration på fuldkorn.dk