Alle mand samles om ovnen, når ammoniakdampene frigives. Klik videre for flere billeder af den kemiske småkageproduktion.
Alle mand samles om ovnen, når ammoniakdampene frigives. Klik videre for flere billeder af den kemiske småkageproduktion.

15. december: Kemi i julekagerne

Madkundskab og naturfag smelter sammen, når Anne-Dorte Hertzum sammen med sine elever bager julekager med fire forskellige slags kemiske hævemidler.

Publiceret

FØLG MED I JULEKALENDEREN PÅ DE FAGLIGENETVÆRK

Fra 1. december til juleaften sætter vi hver hverdagspot på, hvordan julen sniger sig ind i fagene.

Følg med i netværkenesjulekalender her på folkeskolen.dk - og del meget gernedine egne juleideer som et lærer tillærer-indlæg.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Smør, mel, sukker og æg - og en kvart teskefuld bagepulver, natron, potaske eller hjortetaksalt.

Sådan lyder opskriften på de fire forskellige slags småkagedej, som lærer Anne-Dorte Hertzum fra Præstelundskolen i Brande laver i december med sine elever.

"Vi laver både den traditionelle og en version kogt på brune fuldkornsris. I år vandt den sunde version i den ene klasses afstemning om at være bedst med 11 stemmer mod 10. I den anden klasse blev det 13-7 til den klassiske, hvide grød", siger Anne-Dorte Hertzum.

Powered by Labrador CMS