Eleverne ruller dejen ud og stikker kagerne ud med juleforme

Jul: Børnegløgg og stik-ud-kager hitter i hjemkundskab

Ingen af eleverne i 5.x havde smagt børnegløgg, før de selv fremstillede det i hjemkundskab. Alle smagte, men kun halvdelen nød den varme drik.

Publiceret
Eleverne pynter kagerne med glasur, krymmel og kugler

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gløgg uden rødvin består af solbærsaft, kanel, nelliker, citronsaft og vand, som varmes op og hældes i glas sammen med mandler og rosiner. Det er andet år hjemkundskabslærer på Hendriksholms Skole i Rødovre Ditte Dybvad har faget, og hun er sikker på, at hun har indført en tradition, når hun i julen bruger hjemkundskabstimerne på at producere børnegløgg og stik-ud-kager.

Blandet fornøjelse  Især gløggen vækker elevernes interesse. "Nogle af dem var vilde med det, mens andre synes, det var mærkeligt med varm solbær. Ingen havde prøvet det før, men alle skulle smage. Det var dog langtfra alle, der synes, det var lige godt", siger Ditte Dybvad. Foruden gløggen bager eleverne mørdejskager. "Det, der gør kagerne julede, er formene og pynten. De går meget op i det", siger Ditte Dybvad. "Vi gjorde det også sidste år, og eleverne er ret vilde med det. De kan godt lige, at de kan tage noget med hjem og hygge".