Vidensdeling fra lærer til lærer

For at du kan oprette indlæg i Lærer til Lærer, kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   5

Det etiske rum

Hvordan kan vi snakke etik i og omkring folkeskolen uden at det bliver en omgang højtravende bragesnak om ”princippier” (Husted), ”Etiske tankefigurer” (bogen Den etiske lærer), ”Det etiske landskab” (Etikos) eller ”Den etiske refleksionsmodel” (Rawls). Det kan vi jo nok med en helt enkel tilgang, hvor vi bare taler om et ”rum”: - et ”etisk rum”, der jo sjovt nok rimer på ”klasserum”, ”det flerstemmige klasserum”, ”Den rummelige pædagogik”, ”rummelighed”, ”refleksions-rum”, ”teori-rum”, men også ”magt-rum” osv.

0   6

Fransk sprogpris uddelt på eTwinning konference

"L'actualité chez nous..." var titlen på årets vinder-projekt i kategorien French Language Prize, som blev uddelt på den årlige eTwinning-konference. Over 600 deltagere fra hele Europa var samlet på den livlige konference, der i år blev afholdt på Malta.

14   15

Hvad er god læse- og staveundervisning?

På det seneste har jeg debatteret læsning en del (I ved, de tyve minutter), og danskfagets læremidler (anden debattråd), og jeg er begyndt at blive lidt i tvivl, om vi egentlig har en fælles forståelse af, hvordan læse- og staveundervisning ser ud, når den virkelig flytter noget.

0   9

Det er et stigende problem i skolen i dag, at elever ikke kommer i læring, ikke føler sig som en del af fællesskabet og mangler evner til at samarbejde.

Hvordan kan man udvikle sociale- og samarbejds-kompetencer hos elever i en klasse?

0   0

Spørgeskema om skolers indsatser ift. skilsmissebørn

En kort spørgeskemaundersøgelse der henvender sig til alle lærere uanset fag og profil

2   11

Indretning af klasselokale

En indretning af klasselokalet der giver fagligt bedre elever.

0   0

Kom godt i gang med arbejdet med læringsmål

Er her nogen der ligger inde med "Kom godt i gang med arbejdet med læringsmål"-vejledningen? UVM har fjernet den fra EMU...

1   0

Underviser du i de almene klasser elever med ADHD?

Så vil jeg rigtig gerne snakke med dig! Jeg søger folkeskolelærere i de almene klasser, der har/har haft elever med ADHD.

0   1

Simple undervisningslege til lærere i Angola.

Jeg giver af og til kurser og laver workshops i Angola. Mange lærere vil gerne bruge lege og andre aktiviteter i deres undervisning, men kender meget få. Jeg efterlyser flere ideer og eksempler.

0   4

Læsestøtteprogrammer og motivation

For ALLE uden undtagelse vil det være en kæmpe fordel, idet vi alle konstant bliver konfronteret med det, vi alle næsten kan - her skal vi sikre at eleverne opfatter skrivestøtteprogrammet som en hjælp i denne fase.

0   7

Hvordan man kan lede vandet væk fra kloakkerne efter skybrud

Byplanlægning og klimatilpasning

0   2

Interaktive opgaver til franskundervisningen

Til dig, der holder af filmen La famille Bélier, er der her nogle arbejdsopgaver, du kan bruge til dine elever.

0   0

Praktikforløb eller frivilligt arbejde på skole i Indien

Er du interesseret i en anderledes oplevelse som lærer? Jeg og en veninde har her skrevet om vores oplevelse med praktikforløb i Indien. Vi er nu meget interesserede i at åbne denne mulighed for andre også.

1   6

Et lille værktøj til planlægning af aktiviteter

Jeg har lavet et lille program til at tage tid på aktiviteter i klasselokalet

0   4

Brug Pride i undervisningen

Jeg har samlet et par hurtige aktiviteter fra Sex og Samfunds materiale, så du nemt kan gribe nuet og følge op på Pride i en enkelt lektion eller flere i den kommende uge. Delt op i indskoling, mellemtrin og udskoling.

4   9

Dagens tal -talforståelse i indskolingen

Dagens tal en er god måde lave en fast aktivitet, som ikke kræver forberedelse af dig hver gang. Eleverne føler sig trygge ved gentagelsen. Aktiviteten er god træning og kan gentages igen og igen uden at blive for triviel.

1   33

I maleren L. A. Rings fodspor

Et målrettet dialogbaseret undervisningsforløb i billedkunst med 23 elever i en 6. klasse. Med fokus på almen dannelse. Kunsthistoriske udtryk og begreber, samt forholdet mellem kunst og samfund. Forløbet kan nemt overføres til egne lokale kunstnere i andre tidsperioder.

0   0

Evaluering af læreruddannelsessteder og vej

Jeg er englænder i procesen af at vurdere de forskellige vej til at blive lærer i Danmark. Jeg søger enhver tips I har som lærer der kan hjælper mig videre. Tusind tak :)

0   3

Ekskursion til Bøllemosen i biologi

Ekskursion til Bøllemosen i biologi

0   10

Når læreren får kræft

Hvad siger man til eleverne? Som klasselærer kan det påvirke eleverne meget, når man får kræft. Jeg deler her, hvordan jeg gjorde.