DLF vil uddanne 1500 lærere for A.P. Møller-penge

Danmarks Lærerforenings ansøgning har fået 4,8 mio. kr. af A.P. Møller-milliarden. DLF vil uddanne 1500 lærere, der underviser i matematik, sprogfag, idræt og håndværk og design. De skal opdateres på det nyeste inden for forskning og undersøgelser på deres område.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den faglige udvikling bliver udbudt i løbet af 2015.

Danmarks Lærerforening vil holde fem regionale kurser for hvert af de fire fag, hvor der vil være plads til 75 deltagere, men den endelige struktur er stadig på tegnebrættet. Hvert kursus vil forløbe over to dage og bestå af både oplæg, workshops og gruppedrøftelser - alt sammen noget, der skal opdatere lærerne på den viden, der er kommet til, siden de blev færdige med deres læreruddannelse.

A.P. Møller-milliarden: Fonden vil have hjerteblod og lærerinddragelse

En finger på pulsen Det er ikke typisk fagforeningsarbejde at søge penge til medlemmernes videreuddannelse. Alligevel mener skole- og uddannelsespolitisk afdelingschef Jesper Støier, at man i Danmarks Lærerforening kender sine medlemmer for godt til at lade være:

"Vi tror, vi har en finger på pulsen i forhold til lærernes ønsker og behov, og dem vil vi gerne være med til at sikre".

Udover den nye viden mener han også, at lærerne vil få udbytte af at danne netværk med faglige kolleger i løbet af kursusdagene.

Kursernes indhold vil også nå ud over de 1500 deltagere, fortæller chefredaktør på fagbladet Folkeskolen Hanne Birgitte Jørgensen.

A.P. Møller Fonden har modtaget 181 folkeskoleansøgninger

"Den inspiration, som lærerne får på kurserne, kan de dele med hinanden på folkeskolen.dk's faglige netværk og i bladet. Lige præcis her får lærerne en viden, som de kan bruge til at inspirere alle deres kolleger i forhold til den nye reform, som de står i lige nu. Det vil vi meget gerne være med til at sprede så godt som muligt", siger Hanne Birgitte Jørgensen.

Fagbladet Folkeskolen er sammen med Professionshøjskolen UCC, Undervisningsministeriet, Danmarks Lærerforening og Børne- og Kulturchefforeningen samarbejdspartnere i projektet.

Der er tale om penge fra A.P. Møller Fondens folkeskoledonation på 1 milliard kroner, som bliver udbetalt over de næste fire-seks år. Pengene er fra puljens første ansøgningsrunde i foråret, hvor der blev uddelt i alt 52,8 millioner kroner til 27 forskellige udviklingsprojekter i folkeskolen.

Se link til listen over bevillinger i første runde til højre for denne artikel.

 

 

Læs mere

Listeover bevillinger fra første ansøgningsrunde