Alle 100 procent af eleverne må gerne møde frem i 9. og 10. klasse fra onsdag morgen. Det er bare kun meningen, at de skal være i skole fire dage om ugen i gennemsnit,
Alle 100 procent af eleverne må gerne møde frem i 9. og 10. klasse fra onsdag morgen. Det er bare kun meningen, at de skal være i skole fire dage om ugen i gennemsnit,

Sådan må skolerne tolke '80 procents fremmøde'

Fra onsdag må afgangseleverne i det meste af landet komme i skole med '80 procents fremmøde', vedtog et bredt politisk flertal torsdag ved midnatstid. Læs her, hvordan den skal forstås.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF og skolelederne: Omstillingerne slider på lærerne 

"Hvordan går man i skole 80 procent? Det passer ikke så godt til virkeligheden", lød kommentaren fra lærerformand Gordon Ørskov fredag morgen.

Og formuleringen betyder ikke, at 20 af eleverne i 9.b skal sidde i klassen, mens de sidst fem sidder hjemme ved computeren.

"80 pct. fremmøde for elever på 9.-10. klassetrin kan fx organiseres sådan, at eleverne over en uge har fremmøde i fire faste undervisningsdage og modtager nødundervisning hjemmefra én dag eller over to uger har fremmøde i otte faste undervisningsdage (når der ses bort fra weekender, helligdage mv.) og modtager nødundervisning hjemmefra i to dage", hedder det i de retningslinjer, som blev offentliggjort går aftes (se link under artiklen).

I disse kommuner skal afgangseleverne fortsat skiftes til at komme i skole

Men også andre kombinationer er mulige, lyder det.

"Skoler bør så vidt muligt sikre, at 80 pct. af de pågældende elever møder frem hver uge, men fordelingen af eleverne kan ske klassevist eller efter årgange".

Og så følger en tydeliggørelse af, at 80 procent-reglen er endog meget fleksibel:

"Dette indebærer, at man kan godt kan have et højere fremmøde, hvis det er af hensyn til ikke at skulle dele klasser eller årgange op".

Folkeskolen.dk forsøger at få svar på, hvad der er den smitteværnsmæssige fordel ved, at eleverne kun er i skole 80 procent frem for 100 procent af tiden.

Opdateret kl. 15.24: Beslutningen om de 80 procents fremmøde er som bekendt et element i en større rammeaftale om næste skridt i genåbningen. Og i et svar til folkeskolen.dk henviser Sundhedsministeriet til, at justitsminister Nick Hækkerup i den forbindelse sagde:

"Det er afgørende for regeringen, at vi fastholder en ansvarlig balance, så vi får en så normal hverdag som muligt uden at miste kontrollen med epidemien".

Læs mere

Generelle retningslinjer for grundskoler gældendefra 21. april 2021 (pdf)

Powered by Labrador CMS