Jeg kan mærke, at det gør mig mere tryg at undervise med visir, siger Anna Ida Hedaa, der på eget initiativ har valgt at have ansigtsvisir på i undervisningen.
Jeg kan mærke, at det gør mig mere tryg at undervise med visir, siger Anna Ida Hedaa, der på eget initiativ har valgt at have ansigtsvisir på i undervisningen.

Sundhedsministeriet: Lærere kan bruge visir i skolen

Det var med henvisning til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, at en række kommuner hidtil har forbudt lærerne at bruge mundbind eller visir i undervisningen. Men med gårsdagens stramning af restriktionerne er formuleringerne om værnemidler i undervisningen ændret.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Visir

Sundhedsstyrelsen om visir som alternativ til mundbind:

Ansigtsvisir kan være et alternativ til mundbind i særligesituationer, for personer, der ikke kan anvende et mundbind, ellerhvor det er vigtigt at vise ansigt i situationen. Personer medvisse lidelser, fx eksem i ansigtet, allergi eller tilstande somgør, at et mundbind ikke kan slutte tæt om ansigtet kan bruge etvisir som alternativ til mundbind. Et visir kan også anvendes vedkommunikation med personer, som er høre- eller synshæmmede, hvorder er behov for mundaflæsning, da munden er synlig, og da et visirikke i samme grad dæmper lyden. I situationer, hvor det er vigtigtat du viser dit ansigt, fx når du taler med et barn eller en personmed demens og lignende, kan et visir også anvendes.

Kilde: "Sundhedsstyrelsens gode råd: Brug af mundbind", sep.2020

Læs mere

Nye tiltag mod covid-19 på børne- ogundervisningsområdet (uvm.dk)

Powered by Labrador CMS