Antallet af læsere på folkeskolen.dk eksploderer

Coronalukning af skoler har øget behovet for virtuel samtale mellem lærere. Folkeskolen.dk oplevede i går en stigning i besøgstallet på langt over 1000 procent. Skriv endelig, hvis I har gode erfaringer med hjemmeundervisning, som I ønsker at dele.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag d. 9. marts var en helt almindelig skoledag i Danmark. Brugertallene på folkeskolen.dk var også helt gennemsnitlige - 13.871 klikkede sig ind på folkeskolen.dk. I går begyndte en ny skolevirkelighed med tomme klasser og skolegårde. Lærerne blev kastet ud i fjernundervisning. På folkeskolen.dk begyndte lærerne allerede i sidste uge at dele deres tanker om fjernundervisning. I går toppede folkeskolen.dk's besøgstal med 197.548 op en enkelt dag.

Tæt på skolevirkeligheden

Et af de indlæg, som rigtig mange ønskede at læse i går, var Charlotte Birk Bruuns blogindlæg på Folkeskoleforældres blog. Overskriften var klar: "Vi bliver nødt til at sænke ambitionsniveauet!", skrev hun fra hjemmearbejdspinden.

Lærere, forældre og elever skal vænne sig til den nye virkelighed, skrev hun og opfordrede: "Lad denne uge være en 'vi finder lige vores ben'-uge, hvor vi hver især skaber en tålelig hverdag. Lad os sætte arbejde og skole på halvt blus".

Selv er hun ikke i tvivl om, hvorfor lige netop det indlæg flittigt er blevet delt på sociale medier.

"Jeg har fået ramt et eller andet, som vi alle sammen oplevede på en gang. Jeg fik sat ord på en følelse, som rigtig mange oplevede på en gang", siger Charlotte Birk Bruun.

I krise søger folk mod det trygge

I krise søger folk mod det trygge

Hun sidder i bestyrelsen for foreningen Folkeskoleforældre, som blogger ud fra et forældreperspektiv. Men hun er også selv uddannet lærer og har arbejdet i folkeskolen. I dag arbejder hun med voksne som specialpædagogisk konsulent og er medlem af Danmarks Lærerforening. Hun tror, at der er brug for folkeskolen.dk i denne tid.

"Jeg tror måske, at vi alle sammen har brug for at finde ud af, hvad andre gør, og hvordan vi kan agere i det her. Vi leder efter steder, hvor der er noget ro at hente", siger hun.

Fællesskabet omkring en profession er meget værd i en tid med stor usikkerhed.

"Man søger tilbage til noget, man kender, for at finde noget trygt og genkendeligt. Skolen fylder pludselig ekstremt meget. Det har den gjort siden i torsdags. Det er pudsigt, at folk går så meget op i det. Men skolen kan være med til at give struktur i hverdagen. Allerede fredag delte forældre og lærere, hvordan laver  hjemmeundervisning. Skolen bliver en konkret måde at gribe fat i en ny hverdag på", siger Charlotte Birk Bruun.  

Alle kan dele erfaringer fra den nye skolevirkelighed på folkeskolen.dk. Opret dig som bruger og skriv på folkeskolen.dk/debat eller kontakt redaktionen på folkeskolen@folkeskolen.dk

Husk også, at du kan finde en opdateret liste over de læremidler, eleverne nu har gratis adgang til på folkeskolen.dk:

Få overblik over de onlinetilbud, som er gjort gratis, imens skolerne holder lukket
Powered by Labrador CMS