Antallet af børn i nødpasning på skolen fordoblet i denne uge

En opgørelse fra KL viser at andelen af børn, der kommer i nødpasning og undervisning på skolen, er steget kraftigt denne uge. Men der er stadig plads til mange flere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

0,9 procent. Så mange - eller så få - af folkeskolens elever benyttede sig af tilbuddet om nødpasning, lige efter skolerne lukkede på grund af corona. Siden er antallet steget til 1,9 procent, oplyserKL, som har opgjort tallet på baggrund af lokale skøn.

Frederiksbergskole vil gerne have flere

Kort efter nedlukningen besøgte Folkeskolen nødberedeskabet på Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg, som meldte om yderst få elever - faktisk kun to. Det har ikke ændret sig i denne uge, fortæller pædagogisk leder og souschef Helle Bjerg.

Nødberedskabet består af 11 lærere - med reserver

 "Vi har haft to hele ugen, men vi regner med at der kommer flere i ugen efter påske", siger hun. "Det vil faktisk være godt, hvis der gør, for det vil gøre det lidt sjovere for dem, der er her, og vi tror også, der er nogle af vores elever, der vil have godt af at komme".

Helle Bjerg fortæller at skolen planlægger at tilbyde sprogstimulering til skolens tosprogede elever efter ferien. Skolen har tre modtageklasser og derudover et par håndfulde elever, som man mener vil have gavn af at træne deres danske.

"Vi kommer til at tage kontakt til forældrene via telefon og tale med dem om tilbuddet" fortæller Helle Bjerg. "De skal informeres om tilbuddet og overbevises om, at det er sikkert i forhold til smitte". 

Skole indkalder børnehaveklassebørn til sprogstimulering under nedlukning 

 

Powered by Labrador CMS