Skolegårdene behøver ikke at være zoneinddelte, og eleverne kan sendes på lejrskoler. Sådan lyder nogle af de nye retningslinjer.
Skolegårdene behøver ikke at være zoneinddelte, og eleverne kan sendes på lejrskoler. Sådan lyder nogle af de nye retningslinjer.

Så er det nu: Ok med to elever ved hvert bord og lejrskoler

Så blev det 18. maj, og skolerne åbner endnu mere. Med de seneste svar fra ministeriet står det klart, at eleverne må komme på lejrskole, skolegården behøver ikke længere være delt op, og der kan sidde to ved hvert bord.

Publiceret

DE GENERELLESUNDHEDSANBEFALINGER

Skolerne skal ligesom resten af samfundet særligt forholde sigtil følgende tre grundelemter i prioriteret rækkefølge:

  1. Isolation af personer med symptomer for eksempel i eget hjemeller på sygehus
  2. Hygiejne med fokus på hosteetikette, håndhygiejne ogkontaktpunkter
  3. Kontaktreduktion med fokus på afstand, hyppighed, varighed ogbarrierer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom dagen endelig, hvor skolerne igen kan åbne dørene for deres ældste elever. Og det sker sammen med et nyt sæt spørgsmål og svar fra Undervisningsministeriet om corona-retningslinjer.

Sent onsdag eftermiddag kom sundhedsretningslinjerne, skolerne havde ventet på. De nye instrukser fik en hård medfart fra skoleledernes formand Claus Hjortdal for at være alt for løse.

Ja, til to elever ved samme bord

Det nok vigtigste er afstanden mellem elever ved samme bord. Her har Claus Hjortdal tidligere udtalt, at der har manglet klarhed i forhold til, om det er muligt at placere en elev i hver ende af et tomandsbord på 120 cm borde.

Og det kan man godt. For princippet om at måle fra elevernes næsetip til næsetip betyder i praksis, at der skal være en meter fra midten af deres stolesæde "og ikke fra armlæn til armlæn", skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Nu er "udgangspunktet" hele klassen. Og så anbefales det, at frikvarterne "så vidt muligt organiseres forskudt, så det er få klasser, der holder frikvarter samtidigt".

Send gerne eleverne på lejrskole

Det anbefales til gengæld, at eleverne skal have så få lærere som muligt i løbet ad dagen - uden der dog sættes et anbefalet tal på. Og så gøres det klart, at skolen gerne må modtage besøgende, så længe man er opmærksom på at overholde de generelle anbefalinger til afstand og hygiejne.

På ministeriets spørgsmål/svar-side fremgår det også, at skolerne er velkomne til at udnytte den sidste tid af skoleåret til at sende eleverne på lejrskole. Her skal skolerne igen være opmærksomme på "så vidt muligt" at sørge for, at eleverne kan sove med mindst en meter imellem hinanden.

Læs mere

Her finder du ministerietsspørgsmål/svar-side

Powered by Labrador CMS