Billedkunst er ikke det letteste fag at fjenundervise i. Vi har samlet nogen ideer.

Ideer til din online-billedkunstundervisning

Billedkunstlærere over hele landet prøver i disse dage at finde ud af hvordan man bedst fjernunderviser i faget. Folkeskolen.dk/billedkunst har samlet nogle ideer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sarah Urgaards elever gik tur sammen - hver for sig - og kiggede på fugle. Hjemme igen lavede eleverne fugle til ophæng af de materialer, der nu var til rådighed hjemme.

Vær opmærksom på, at indlægget er fra før jul, hvor det ikke hed nødundervisning, selvom eleverne var sendt hjem.

Krea i den virtuelle undervisning

Fuglene er så langt fra Sarah Urgaards eneste ide til hjemmeundervisning i billedkunst. Her deler hun tre mere:

Online- og hjemmeundervisning i billedkunst

Og så en ide, der stammer fra vinteren 2019, længe før corona, men som måske kan være relevant igen. Den løser i hvert fald et af de helt store problemer med billedkunst som onlineundervisning, nemlig at elevernes adgang til materialer er meget begrænset. Her kræves nemlig kun papir, lim og saks.

Det negative og positive rum 

I foråret lavede dansk- og billedkunstlærer Cecilie Rosdahl en tekstmobile til den bror, hun ikke kunne mødes med. Ideen er blevet aktuel igen, desværre.

Tekstmobile

En mulighed er også denne kreativitetsopgave. Den er fra tiden før corona, men kan måske være værd at støve af, for en den skal løses i hjemmet uden værktøj og materialer.

Kreativ hjemmeopgave i billedkunst

Billedkunstlærer på Rosenvangskolen i Aarhus, Britta Thorlann, gjorde forårets onlineundervisning  til en youtube-kanal, så alle kan få glæde af hendes arbejde.

Coronaundervisning blev til youtubekanal om tegning