Billedkunst
0   5

Corona-undervisning blev til youtubekanal om tegning

En aarhusiansk billedkunstlærer har lavet tegneøvelser, der kan bruges uden for faglokalet og faktisk helt uden for skolen. Og du må meget gerne kopiere hende, siger hun.

"Kreative sysler har stor positiv indflydelse på vores velbefindende, både fysisk og psykisk" siger billedkunstlærer på Rosenvangskolen i Aarhus, Britta Thorlann.

"Det er veldokumenteret i forskningen. Og jeg tror på at tegning bliver det nye sort inden for den tendens. Tegning giver ro of fordybelse og glæde ved at skabe noget selv".

Den overbevisning var en stor del af baggrunden for, at hun i foråret startede projektet Tegn dig glad. Britta Thorlann blev bekymret for sine elevers passive hjemmeliv, da coronakrisen sendte dem hjem, langt væk fra faglokaler og redskaber. Britta Thorlann prioriterede fortsat billedkunst under nedlukningen, både som onlineundervisning og da eleverne vendte tilbage, men uden at få adgang til faglokalerne.

En succes på de sociale medier

Artiklen fortsætter under banneret

Tegn dig glad startede som instruktionsvideoer til Britta Thorlanns elever. Her viser hun hvordan man med simple redskaber og teknikker kan tegne. Det kan være at lave perspektivtegninger, at doodle eller at tegne skygger ved at tape to blyanter sammen. Alle videoer er under to minutter, og hendes tanke var, at eleverne skulle kunne klare sig med en mobil og simple tegneredskaber og papir.

"Og så var der nogle kollegaer, som spurgte de måtte bruge videoerne også", fortæller hun til folkeskolen.dk/billedkunst.

Det blev til en kanal på Youtube, og sider på Facebook og instagram med navnet Tegn dig glad. På Facebook fik hurtigt op mod 1000 følgere, primært andre lærere. Så hun er fortsat med at lave videoer, selv efter eleverne er vendt tilbage til skolen. Foreløbig er det blevet til 15 videoer.

"Jeg planlægger at udgive en video hver anden uge det næste års tid" fortæller hun.

"Så må vi se hvad det fører til. Jeg har i hvert fald masser af ideer".

Billedkunst i klasselokalet - eller på græsplænen udenfor

Udviklingen i coronasmitten har gjort, at mange skoler igen må stramme reglerne, ikke mindst i Britta Thorlanns hjemby Aarhus, så der kan hurtigt blive god brug for videoerne igen, mener hun. Og så kan de måske afhjælpe nogen af de problemer, billedkunstundervisningen oplever med coronarestriktioner.

"Man behøver ikke bruge billedkunstlokalet for at tegne det her. "Og fordi øvelserne kun kræver få redskaber, kan eleverne bedre undgå at skulle dele med den forøgede smitterisiko, det giver".

Hun har selv brugt videoerne til at rykke billedkunst udenfor. Med et tegneunderlag, for eksempel en mappe, en pude til at sidde på, en mobil og papir og tegneredskaber, kan eleverne sagtens sidde selv udenfor og lave opgaverne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.728 andre er allerede tilmeldt