Blog
0   3

Det negative og positive rum

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når man skal snakke om billedkomposition, så kan man ikke komme udenom negativt og positivt rum.

I forlængelse af mit sidste indlæg, som var et tilbageblik på, hvordan man med iagttagelsestegning lærer eleverne "at se", så arbejdede vi i dag med negativt og positivt rum. For hvis vi skal lære eleverne at tegne det de kan se, så skal de også lære at være opmærksom på det de ikke kan se. Det kan lyde som volapyk, men det er egentlig ret enkelt. Når der er en (positiv) form, så er det også noget (negativt) rundt om formen. 

Ofte kan man være mere præcis og virkelighedsnær i sine værker, hvis man både kan forholde sig til det positive og det negative rum, når man skal gengive en form, tegne et portræt eller et stilleben

Hvordan lærer man så en elev i indskolingene eller på mellemtrinnet at være opmærksom på rummene? 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg synes denne lille notan øvelse er både sjov og oplysende, samtidig kan de få lavet nogle ret skønne små værker, som de stolte kan vise frem hjemme. 

Der findes et utal af videoer på YouTube, som fint viser teknikken, for det er en proces, der skal vises frem og demonstreres. Søg blot på NOTAN.

Der er massere af plads til at de individuelt kan have indflydelse på deres værker, når de først har fanget idéen og teknikken. 

Omkostningerne er få. Det eneste der er nødvendigt er :

  • Papir (gerne i flere farver og størrelser) 
  • Sakse
  • Limstifter
  • Blyanter (evt. viskelæder) 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.728 andre er allerede tilmeldt