Lærerne frygeter, at implementeringen af Aula midt i et skoleår vil presse arbejdsmiljøet yderligere, sagde lærerformand Ansders Bondo på DLF-kongressen i København i dag.

Lærerforeningen til KL: Vent med Aula til næste år

Danmarks Lærerforening har henvendt sig til KL og opfordret til, at man først går i luften med Aula som erstatning for Skoleintra efter sommerferien, fortalte Anders Bondo i dag på DLF's kongres.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nye tal: Chikane, trusler og vold mod lærere er ikke noget særsyn 

Et arbejdsmiljø, hvor stadigt flere af lærere vælger at gå på deltid for at holde til arbejdspresset, og hvor fysisk og psykisk vold er blevet en del af hverdagen, var et af emnerne i Anders Bondo Christensens mundtlige beretning på Lærerforeningens kongres i København i dag. 

"Lige nu oplever vi blandt medlemmerne stor frygt for, at implementeringen af det nye planlægnings- og kommunikationssystem Aula midt i et skoleår vil presse arbejdsmiljøet yderligere. Og jeg bliver nødt til at sige det: De tilbagemeldinger, vi får fra lærere og skoler, der er gået i gang, er absolut ikke beroligende".

Køge Kommune anbefaler sine skoler at udskyde Aula til nytår 

"Vi har derfor skrevet til KL med en opfordring til, at Aula implementeres i forbindelse med planlægningen af det næste skoleår, med mindre lærere og ledere aktivt har meddelt, at de er klar tidligere. KL har meldt tilbage, at Kombit - firmaet bag Aula - giver udtryk for, at langt de fleste kommuner vurderer, at de er klar til at tage Aula i brug i uge 43", sagde Anders Bondo til klapsalver i salen i København. Udmeldingen kommer efter, at flere kommuner, blandt andre Sorø, Horsens og Køge, lokalt har besluttet at lade deres skoler vente med at tage Aula i brug.

"Men det kan vel kun være lærere og ledere på den enkelte skoler, der kan vurdere, om de er klar? Dårlig implementering vil presse arbejdsmiljøet og samtidig give Aula en rigtig dårlig start. Det kan ingen være tjent med, og derfor håber jeg, at KL vil bakke op om vores opfordring".

DLF vil kalde politikerne til 'Skolemøde'