Debat

Svar til Ingrid Stuart

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tænk "Ud af boksen"

Kære Ingrid Stuart.

Din henvendelse til hovedstyrelsen og til Folkeskolens redaktion er drøftet på DLF's hovedstyrelsesmøde den 15. maj.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Du udtrykker din bekymring over de manglende udsigter til beskæftigelse for de nyuddannede lærere og opfordrer til, at Danmarks Lærerforening går i dialog med dimittenderne om, hvad de ønsker.

Du foreslår blandt andet, at Danmarks Lærerforening frem for at holde fast i en politik om at arbejde for fuldtidsstillinger og ikke anbefale deltidsbeskæftigelse i stedet spørger dimittenderne, om de vil være villige til at arbejde til en lavere begyndelsesløn.

Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse deler fuldt ud din bekymring for beskæftigelsessituationen for de nyuddannede lærere.

Samtidig er det foreningens opgave at arbejde for de bedst mulige løn- og ansættelsesforhold for alle Danmarks Lærerforenings medlemmer. Derfor er det hovedstyrelsens erklærede politik at arbejde for fuldtidsbeskæftigelse for alle lærere.

Det primære mål om at sikre fuldtidsbeskæftigelse til alle lærere, der ønsker det, forhindrer dog ikke, at Danmarks Lærerforening til enhver tid arbejder for at sikre det enkelte medlem de bedst mulige forhold under de betingelser, der hersker.

Derfor arbejder hovedstyrelsen blandt andet i forbindelse med de kommende trepartsforhandlinger for en forbedring af jobrotationsordningen, der giver de ældre og erfarne lærere mulighed for at komme på efteruddannelse, hvor de ledige lærere kan komme ind og udfylde deres stillinger imens.

Som du måske har lagt mærke til, har Danmarks Lærerforening desuden fremsat et forslag om, at ledige lærere i stedet for at modtage dagpenge og eventuelt blive sendt i irrelevant aktivering ansættes på almindelige overenskomstvilkår i det antal timer, som udgiften til dagpenge rækker til. Der skal være tale om ekstraordinær beskæftigelse godkendt af Danmarks Lærerforening. Denne indtægt kan så suppleres med for eksempel løse vikartimer.

På denne måde opnår man, at dimittender kan få foden indenfor og opnå praktisk erfaring med lærerfaget, men også at de ikke forbruger af deres dagpengeperiode, men tværtimod genoptjener ny dagpengeret.

Dette forslag vil vi arbejde for at realisere i den kommende tid.

Anders Bondo Christensen , formand for Danmarks Lærerforening