Vi stoler nok ikke helt på, at lærerne ikke vil indoktrinere eleverne, lyder det fra DF's folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen.
Vi stoler nok ikke helt på, at lærerne ikke vil indoktrinere eleverne, lyder det fra DF's folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen.

Alex Ahrendtsen: Vi stoler nok ikke helt på, at danske lærere ikke indoktrinerer

Hvis Danmark skulle drive skole som i Finland, skulle lærerne have mere selvbestemmelse. Men det kan ikke lade sig gøre, for borgerlige politikere på Christiansborg har ikke tillid til lærerne efter årtiers indoktrinering i skolen, mener Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi stoler nok ikke helt på, at lærerne ikke vil indoktrinere eleverne".

Alex Ahrendtsen forklarer, at mistilliden bygger på den politisering, der efter hans opfattelse skete af lærerstanden i 70'erne, 80'erne og til dels 90'erne:  

"I den finske model har lærerne og embedsstanden enorm stor frihed til at fastlægge uddannelsespolitikken, hvorefter politikerne blåstempler det de foreslår. Og det er jo, fordi lærerstanden i Finland er politisk mangfoldig", forklarer han og peger på, at tre ud af fire lærere i Danmark stemmer venstreorienteret - hvis man altså regner både Socialdemokratiet og De Radikale til den fløj.

Han understreger, at lærerne er frie til at have egen politisk overbevisning, så længe den ikke kommer med ind i klasselokalet.

"De skal hænge deres politiske holdning ude på knagerækken. Det er bedre nu, end det var i 70'erne og 80'erne, lærerne er blevet bedre til at adskille det, men indoktrinering findes stadig, og det skal helt væk, før tilliden kommer tilbage, og før friheden kommer tilbage til skolerne".

Powered by Labrador CMS