Finland
0   21

Riisager: I Finland tager man skolen alvorligt

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har netop været i Finland i fire dage for at se på skoler. Hun mener, at det finske skolesystem helt overordnet må siges at være velfungerende.

Undervisningsminister Merete Riisager har været i Finland sammen med ni medlemmer fra Folketingets Undervisningsudvalg.

Undervisningsministeren har især lagt mærke til de finske læreres myndighedsrolle.

"For mig er det helt afgørende parameter lærernes myndighedsrolle og placering i skolen samt lærernes meget solide uddannelse", siger hun og tilføjer, at den finske læreruddannelse bliver prioriteret meget højt, og det er kun de dygtigste der kommer ind. Det er med til at generere en positiv effekt for hele skolesystemet. 
Solid skolekultur

Hun fremhæver, at finnerne har opbygget en meget solid skolekultur. 
"I Finland tager man skolen meget alvorligt. Skolen skal ikke nødvendigvis løse alle opgaver, men skolen er en vigtig samfundsinstitution og det virker også som om at forældrene tager den meget alvorligt og udviser en stor anerkendelse for lærernes arbejde", siger Merete Riisager.

"Der har vi nok i Danmark i perioder taget meget mere let på skolens rolle, og også læreren som autoritet har været udfordret".
Minister: Danmark kan hente inspiration i Finland
Undervisningsministeren mener, at det vigtigste er, at man hele tiden viderefører sin egen skolekultur med de værdier og tænkere, der har præget den. Men man kan i høj grad blive inspireret af andre landes måde at drive skole på

"Læreren som et fagligt fyrtårn, mener jeg personligt er meget vigtigt, og det kan sagtens inspirere os i Danmark", siger Merete Riisager og tilføjer: 

"Det finske skolesystem må helt overordnet siges at være velfungerende, selvom der kan være mindre elementer, som man måske ikke er helt enig i".

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ