Gert Willems er tilfreds med det forhandlingsklima, der har været mellem kommunen og kredsen

Ny arbejdstidsaftale i Hobro på trods af besparelser

Mariagerfjord Kommune og den lokale lærerkreds er blevet enige om en ny arbejdstidsaftale, selvom der skal spares millioner. Lærerne skal undervise mere, men får til gengæld mindre tilsyn med eleverne samt efteruddannelse for halvdelen af det sparede beløb.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi skulle spare 3,2 millioner  - set i lyset af den bundne opgave, synes jeg, vi har fået en fornuftig aftale", siger formand for Mariagerfjord Lærerkreds Gert Willems til folkeskolen.dk.

Besparelsen blev vedtaget i forbindelse med kommunens 2012-budget. Arbejdsdagens længde og vikarnormering bliver ændret på grund af besparelserne.

"Skoledagen bliver fem minutter kortere. Det betyder, at lærerne skal bruge fem minutter mindre på tilsyn med eleverne. De minutter bliver så vekslet til undervisning, så lærerne kommer til at undervise mere. Vi har også fået en lavere faktor på tilfældige vikartimer. Det har vi gjort ud fra den filosofi, at man som vikar ikke har samme forpligtelse til forældrekontakt og efterbehandling af undervisningen. Konsekvensen er, at lærerne kan undervise mere", siger Gert Willems.

Han mener, at aftalen forhindrer, at kommunen presser lærernes undervisningstimetal helt i vejret, for parterne er blevet enige om at genindføre, at lærere, der underviser mere end 750 timer om året, skal have tillæg for de sidste timer.

Den lokale forvaltning er tilfreds med aftalen.

"Det er glædeligt, at det lykkedes at blive enige om en ny aftale. Det, at begge parter står bag aftalen, er med til at sikre et fortsat godt samarbejde mellem lærerne og kommunen", siger skolefagchef i Mariagerfjord Kommune Peter Rasmussen.

Peter Rasmussen er derudover tilfreds med, at det er en A08-aftale med denne aftales fleksibilitet.

Mere efteruddannelse Halvdelen af de sparede midler - 1,6 millioner kroner - skal bruges til efteruddannelse, primært for at skærpe lærernes kompetencer i forbindelse med inklusionsopgaven. Og det er en blandet fornøjelse for kredsformanden.

"Vi har råbt og skreget på efteruddannelse. Nu har vi fået det, men vi har selv måtte betale. Det er at fodre hunden med sin egen hale", siger Gert Willems.

KL: Vi ønsker ikke at hænge lærerne ud